Den salige Julian av Norwich (~1342-~1423)

Minnedag: 13. mai

Tittelen salig gis ofte til Dame Julian av Norwich, men hun er aldri blitt formelt saligkåret. Hun ble født ca 1342, men ellers vet vi ingenting om hennes tidlige liv før hun ble rekluser, det vil si innemurt nonne, utenfor murene i Norwich i England. Hun var under åndelig veiledning av benediktinerne i Norwich.

Hun er en av de mest berømte engelske mystikerne. I 1373 fikk hun en serie på 16 åpenbaringer mens hun var i ekstase. Åpenbaringene var av Kristi lidelse og av Treenigheten. De neste 20 årene brukte hun til å meditere over dem og de lidelsene hun hadde gjennomgått like før åpenbaringene.

Resultatet ble boken hvor hun skriver om sine visjoner, Revelations of Divine Love, den vakreste fremstilling på engelsk om Guds kjærlighet til menneskene, Inkarnasjonen, frelse, synd, bot og guddommelig forsoning. Den trykkes fortsatt i nye opplag.

Hun døde ca 1423, og hadde da et langtrekkende ry for hellighet som tiltrakk seg besøkende fra hele Europa til hennes celle. Hennes minnedag er 13. mai. I noen bøker står hun oppført som Juliana for liksom å understreke at hun var kvinne.

av Webmaster publisert 06.09.1999, sist endret 28.11.2015 - 02:48