Helga Koinegg

Helga KoineggKOINEGG, Helga, født 23. oktober 1962 i Graz i Østerrike. Organisasjonssekretær i Norges Unge Katolikker fra januar 2002, først som vikar, så fast ansatt, frem til 31. august 2005.

Jeg husker en julekveld hvor jeg sammen med foreldrene mine var på julemessen, søsken har jeg dessverre ikke. Vi satt denne kvelden helt foran i kirken. Messen hadde ennå ikke begynt. Jeg så på julekrybben. Josef, Maria og Jesusbarnet. Plutselig et spørsmål: "Gud, hvis du virkelig består, hvis det er sant som nonnen på klosterskolet hvor jeg gikk hadde fortalt meg, at du er kjærlighet, hvis det er sant, at du har blitt menneske, et hjelpesløst barn, ut av kjærlighet også for meg, da må du å ha noe gjøre mitt livet mitt." Noen dager senere blir jeg kjent med Focolarebevegelsen, som er en av mange nye bevegelser innenfor den katolske kirke, men åpen for hvert eneste menneske, troende og mennesker av god vilje. Livet mitt ble forandret, på grunn av at jeg forsøkte å fordype og leve kristendommen konkret ut i det daglige liv.

Derfor reiste jeg til Italia hvor jeg bodde i fire år, sammen med 200 ungdommer fra hele verden, og studerte og jobbet i en liten landsby midt i Toscana. Deretter 1 år til videreutdannelse til Sveits, og da focolarefelleskapet i Oslo på den tiden hadde vært i 3 år, spurte de meg om jeg kunne tenke meg å flytte til Norge, hvor jeg nå har bodd i 10 år i focolarefellesskap. Hvis noen spurte meg hva disse 10 år betydde for meg ville jeg si: å bli bedre kjent med Guds Kjærlighet. Å oppdage en annen "Kristus i hvert menneske som jeg møter". Å gjøre meg til ett med dem, skjønne deres gleder og smerter, gjøre ingen forskjell mellom hvit, mørk, norsk eller utenlandsk.

I 9 år jobbet jeg som advokatsekretær på et kontor i Oslo, mens jeg ved siden av var veldig engasjert i menighetsarbeidet, spesiell i katekesen. Jeg jobbet også i 2 år i St. Olav menighet med katekese og for Caritas. For 3 år siden trengte focolarebevegelsen noen som kunne ta seg av ungdommene i Nederland og jeg forlot Norge for å kaste meg i et guddommelige eventyr midt i Amsterdam, en spennende by, hvor alt er mulig og ingen ting er fremmed. Ungdomsarbeidet der var krevende men det var givende å være med - veldig intenst og alt for kort. For jeg ble bedt om å komme tilbake til i Norge. Ja og da er jeg her igjen - Guds fantasi er uten grenser. Dagen etter min ankomst fikk jeg tilbud om å jobbe som vikar på Norges Unge Katolikker.

Det er sant som Jesus sier: den som forlater alt, skal få 100 hus, foreldrene, brødre, land og åker... og jeg håper en dag også himmelen.

Privat: Adresse  Sørkedalsveien 141, 0378 Oslo Telefon  22 92 12 98

av Webmaster publisert 29.05.2010, sist endret 25.02.2016 - 13:02