Olavsfestdagene i Roma:

Spennende Olavsseminar

– Olav Engelbrektsson er en gåtefull mann i norsk historie. Jeg vil si det slik at han var en mann med fantastisk politisk teft, men som hadde tiden mot seg, sa forfatter Edvard Hoem under Olavsseminaret i Roma på mandag 15. oktober.

Les mer


Vatikan-seminar:

Journalistikk i fredens tjeneste

En journalistikk i fredens tjeneste, var i fokus under et bredt anlagt seminar om media i Vatikanet denne helgen. En av paneldeltagerne var den anerkjente og omstridte norske professoren og fredsforskeren Johan Galtung.

Les mer

 

Olavsgildet:

Stifter første katolske gilde siden middelalderen

Tirsdag 16. oktober, minnedagen for Olav den helliges omvendelse, stiftes Olavsgildet i Bergen. 
– Gildene var sosiale sammenslutningslag på kristelig grunnlag, og det ønsker vi at Olavsgildet også skal være, forteller styreleder Anne-Britt Høibye.

Les mer

 

#Nullsult konferanse:

Hvordan kan vi utrydde sult innen 2030?

De tre mest effektive ting vi kan gjøre som enkeltpersoner er å spise mindre kjøtt, bruke bilen mindre og fly mindre, sier Knut Lid, generalsekretær i Caritas. Tirsdag 16. oktober arrangerer Caritas Norge Nullsult-konferanse.

Les mer

 

Biskop Eidsvigs minneord:

P. Wilhelm Hertman

« ... p. Hertman led når han snakket med trosfeller som ikke kunne dele hans [økumeniske] visjon. Men han holdt trofast ut, og knyttet varige vennskap bl.a. i Den norske kirke og Metodistkirken.»

Les minneordet

 

Vatikanet: 

Pave Frans inviteres til Nord-Korea

Når Sør-Koreas president Moon Jae-in møter pave Frans til audiens imorgen, har han med seg en invitasjon fra Nord-Koreas diktator Kim Jong Un (bildet). 

Les mer


Pavens angelus:

"De to skal være ett"

Familie er vakkert. Kirken streber etter å være nær dem som har det vanskelig i sine relasjoner, sa pave Frans under sin angelus søndag 7. oktober.

Les mer

 

Zacznij słuchać Jezusa! O. Adam Szustak w Oslo

W ostatni weekend wielu Polaków przybyło do kościoła św. Hallvarda w Oslo, aby spotkać się z jednym z najbardziej znanych polskich kaznodziejów o. Adamem Szustakiem. Założyciel strony internetowej Langusta na palmie, autor vlogów i niestrudzony głosiciel Dobrej Nowiny po raz pierwszy przyjechał do stolicy Norwegii, aby dzielić się z wiernymi swoimi przemyśleniami i pozytywną energią.

Czytaj więcej

 

Paven oppfordrer: 

Be rosenkransen daglig for å verne Kirken mot det onde

Pave Frans anmoder alle katolikker verden over til å be rosenkransen hver dag i oktober. – Be Den hellige mor og erkeengelen Mikael om å beskytte Kirken fra djevelen, som alltid forsøker å splitte oss, sier Den hellige far. 

Les mer


Migrasjon:

Til kamp mot fremmedfrykt

Sammen med Kirkenes Verdensråd arrangerte Den katolske kirke nylig en Verdenskonferanse om fremmedfrykt, rasisme og populistisk nasjonalisme i Roma. Norsk delegat var advokat Håkon Bleken (bildet).

Les hans rapport

 

Paven om Kina:

Enighet om utnevnelse av biskoper

Vatikanet og kinesiske myndigheter har kommet til enighet om hvordan Kirkens kinesiske biskoper skal utnevnes. – Det er paven som utnevner, la det være klart, sa pave Frans ombord på flyet til Roma etter et fire dagers langt besøk til Baltikum.

Les mer

 

Pave Frans i Baltikum: 

– Unge blir rasende når vi ikke fordømmer skandaler klart nok

Pave Frans er forbløffet over at ungdom søker seg til Kirken til tross for finansielle og seksuelle skandaler.

Les mer  


Tre til og to fra:

Nye prester i OKB

Den siste tiden har det kommet tre nye prester til Oslo katolske bispedømme. Det er p. Adam Dawid Wróblewski C.PP.S, p. Atputharajah Gnanapragasam OMI og p. Cruf Climaco. I tillegg har pOskaras Petras Volskis og pJerzy Józef Grzanka SS.CC forlatt Norge.

Les mer

 

Stavanger:

Ledige stillinger

St. Svithun menighet i Stavanger har følgende ledige stillinger med søknadsfrist innen 10. okotber:

 

 

Pavens katekeseserie:

De ti bud: 8. Hviledagen, profeti om befrielse

Onsdag 12. september fortsatte pave Frans katekeseserien om de ti bud. Han talte mer om å holde hviledagen hellig. «Slaveri under ens eget ego» er det verste slaveri som finnes, sa paven.

Les mer

 

Norges Unge Katolikker:

Status fra Landsmøtet

Helgen den 7. til og med 9. september ble NUKs landsmøte for 2018 avholdt på Mariaholm. Flere viktige saker ble behandlet og vedtak fattet, noen ganger først etter heftige diskusjoner.

Les mer

Czytaj po polsku

 

Vatikannews:

Intervju med pave Frans

Den italienske avisen "Il Sole 24 ore" har gjort et intervju med pave Frans i forbindelse med lansering av et forum innen økonomi og finans. 

Les mer

 

av Webmaster publisert 28.11.2015, sist endret 16.10.2018 - 14:15