Pavens bønneintensjoner for mai

Pave Frans ber oss denne måneden be for at det troende lekfolket bruker sin kreativitet til å svare på de utfordringene verden står overfor i dag.

Katolsk grovbrød – næring for sultne sjeler

Se vinterens foredragsserie

St. Olav domkirkemenighet i Oslo inviterte tidligere i år til fem foredrag i serien "Katolsk grovbrød – næring for sultne sjeler." Temaer de fem kveldene var: "Et blikk på Kirken med Pauli øyne", "Å tro med hjerte og hodet", "Livets erfaringer og Salmenes bok", "Fransiskanske perspektiver på økologisk omvendelse" og "Kroppens teologi".

Gikk du glipp av foredragkveldene, kan du nå se foredragene her:

Les mer

 

 

St. Olav kirkeblad ute nå:

Les siste utgave på nett eller papir

Den siste utgaven av St. Olav kirkeblad består av hele 84 sider godt katolsk lesestoff. Du kan blant annet lese om det syriske ekteparet Nicola og Rittas dramatiske flukt fra krigens ødeleggelser. 

Les mer

  

Få St. Olav kirkeblad gratis i postkassen

  • St. Olav kirkeblad kan du lese gratis og digitalt på katolsk.no, bare klikk HER. 
  • Du kan også tegne gratis abonnement på papirutgaven ved å fylle ut skjemaet HER

 

Pavens bønneintensjoner for mars

Pave Frans ber oss denne måneden be for at Kirken må innse at det haster med formasjon av åndelig dømmekraft, både på det personlige plan og i fellesskaps­sammenhenger.


Fasteaksjonen 2018:

Mat er mer enn føde

FASTEAKSJONEN: En verden uten sult er mulig. #nullsult. Foto: Isabel Corthier/Caritas

Fasten forbinder vi med å gi avkall på noe. Dessverre er det folk som ikke har et valg om å spise - de sulter. Årets fasteaksjon i regi av Caritas Norge, vil bidra til å hjelpe sårbare bønder med å tilpasse seg endringene som kommer av tørke, flom og ekstremvær.  

Les mer

Czytaj więcej 

 

 

Biskop Berislav Grgić hyrdebrev for fasten

"Mitt ønske i år: Tenk på aktiv nestekjærlighet, bønn, å høre Guds ord, gjensidig tilgivelse og mottagelse av eukaristien, slik at fastetiden, som nå begynner, blir en velsignet tid for oss alle i Norge", skriver biskop Berislav Grgić i sitt hyrdebrev for fasten.

Les mer

 

Medlemsregistersaken:

Biskop Bernt Eidsvig ville tre tilbake

To ganger under medlemsregistersaken, i november 2014 og i februar 2015, ba biskop Bernt Eidsvig om å få lov til å tre tilbake. Roma svarte nei.  

I dette intervjuet med katolsk.no beklager biskop Eidsvig den belastning medlemsregistersaken har vært for de troende, han oppsummerer og lukker kapitlet etter straffesaken og han sier det er viktig for ham fremover å bygge tillit gjennom sitt daglige virke.    

Les mer

 

Pontifikalmesse med nuntius

Nuntius, erkebiskop James Patrick Green, feiret pontifikalmesse i St. Olav domkirke i Oslo, mandag 29. januar kl. 18.00. Mange av prestene i Oslo katolske bispedømme og Trondheim Stift deltok også. 

 

Tar fatt på nye oppgaver: 

Monsignore Torbjørn og pater Pål utnevnt
til biskoppelige vikarer 

Mgr. Torbjørn er 29.1.2018 utnevnt til biskoppelig vikar for fornyelse av de liturgiske bøker og p. Pål er ny biskoppelig vikar for pastoralt arbeide. – En utfordring som det pastorale og liturgiske arbeidet har til felles, er å bidra til at den kristne eller katolske tro oppleves som relevant for folk, sier mgr. Torbjørn. 

Les mer


Ny forskning:

Skaper variasjon i liturgien større engasjement i messen? 

Foto: REUTERS/Alessandro Bianchi

To amerikanske forskere har undersøkt hvilke deler av den katolske messen som skaper mest  deltagelse blant de fremmøtte. De nye funnene gjør at de anbefaler endringer i prestenes utdannelse.   

Les mer

 

Relikvievalfart til Norden

60 LAND: Relikviene av hellige Thérèse av Lisieux har besøkt tilsammen 60 forskjellige land de siste 20 årene. Her ser vi mottagelsen av relikviene i Latinpatriarkatet i Jerusalems gamleby. Foto: REUTERS/Ronen Zvulun/NTB Scanpix.

Relikviene av hellige Thérèse og hennes helligkårede foreldre, Louis og Zélie Martin, kommer til å gjeste Norden (Sverige, Danmark, Norge, Finland og Island) i høst. Før mottagelsen kan du forberede deg med en ni måneders novene, og en tekst for hver måned fra helgenens selvbiografi.

Les mer

 

Fornyet entusiasme for Kirken blant amerikanske kvinner 

PAVEN BERØRER: Amerikanske kvinner lytter til pavens budskap under hans siste USA-reise.                                                                                                                               Foto: REUTERS/Carlos Barria

I USA har kvinners deltagelse i og engasjement for Kirken vært fallende over mange år. I en ny, stor undersøkelse tyder tallene på at utviklingen har snudd.  Det er ganske sannsynlig, påpeker professoren bak undersøkelsen, at pave Frans' ledelse står for noe av denne fornyede entusiasmen. 

Les mer


En fullsatt St. Olav domkirke i Oslo hørte kardinal Anders Arborelius snakke om "Guds innerste hemmelighet" under hans preken ved feiringen av Epifania-festen.

Les mer

 

Medlemsregister-saken:

Her kan du lese alle høstens artikler
om medlemsregister-saken 

SISTE: Oslo katolske bispedømmes (OKB) tidligere økonom er frifunnet for tiltalen om forsettlig grovt bedrageri. – Vi er glade for at vår tidligere økonom er blitt frifunnet og at dommen, selv om den ikke er rettskraftig, slår fast at han ikke har gjort seg skyldig i straffbare forhold, sier OKBs fungerende økonom, advokat Sindre-Jacob Bostad (bildet).

Les mer

 

 

Ny bok fra St. Olav forlag:
Kristenforfølgelse i fokus

John L. Allen Jr.:

FORFULGT
Den globale krigen mot kristne

St. Olav forlag 2016

BLA I BOKEN  |  kr 329  |  oversatt av Ståle J. Kristiansen


En av de mest respekterte journalister i USA, John L. Allen Jr., bruker sin enestående kunnskap om internasjonal politikk og sin religiøse innsikt for å undersøke den bekymringsfulle og verdensomspennende forfølgelsen av kristne. Les mer ...


Ledig stilling:

OKB søker personalrådgiver

Oslo katolske bispedømme søker ett en personalrådgiver. Søknadsfrist 8. juni.

Les mer

 

Hilsen fra sr. Ane-Elisabet og
Freddy Edderkopp: 

Ny bok om Freddys eventyr er på vei

Sr. Ane-Elisabet skriver på den fjerde boken om Freddy Edderkopp i inspirerende italienske omgivelser. – Fjerde bok om Freddy skal omhandle Kirken, med stor K. Jeg ønsker ikke å røpe detaljer nå, sier hun hemmelighetsfullt. Freddy er med på Italia-ferden, og tenker i samme baner: – Jeg koser meg i sola, stort sett, og undres over hva Kirken egentlig er for noe, forteller han.

Les mer

 

Ledige stillinger:

St. Sunniva skole søker kontaktlærere og faglærere

St. Sunniva skole søker etter erfarne kontaktlærere og faglærere i 100% stillinger fra 01.08.18. Søknadsfrist 25. mai.

Les mer

 

Regina caeli:

Begynnelsen på historien om den kristne hellighet

På pinsedagen i Jerusalem begynte historien om den kristne hellighet, sa pave Frans før årets siste Regina caeli-bønn. Han forklarte at det er Den hellige ånd som er kilden til all hellighet. 

Les mer

 

Pinsehøytiden:

Derfor feirer vi pinse

Pinsen er langt mer enn en ekstra fridag i mai. Det er festen for Kirken grunnleggelse og vigsling, da Den Hellige Ånd kom fra himmelen og skrev Kristi lov inn i hjertet til Maria og apostlene. 

Les og hør Pinsesekvensen «Veni Sancte Spiritus»

 

Les mer om pinsehøytiden

 

Wywiad z Ambasador Nadzwyczajny i Pełnomocny RP w Królestwie Norwegii Iwoną Woicką-Żuławską 

Dla Norwegów parafia jest miejscem związanym z wiarą, dla Polaków to coś więcej.

Czytaj więcej

 

Ledig stilling i St. Johannes:

Søker ungdomskoordinator

St. Johannes menighet i Oslo har nå ledig en 50 % stilling som ungdomskoordinator/katekesemedarbeider med snarlig tiltredelse. Søknadsfrist 31. mai.

Les mer

 

Angela Merkel: 

– Hvis hver og en stat gjør som den vil, er det dårlig nytt for verden

Den tyske forbundskansleren var tydelig under den utenrikspolitiske debatten på årets tyske Katolikkdager: Hvis de internasjonale samarbeidsordningene faller, blir verden et farligere sted å oppholde seg.  

Les mer 


300-årsdag:

St. Dominikus kloster feirer fire jubilanter

Flere av brødrene i St. Dominikus kloster fyller runde år i år. Dette skal feires med pontifikalmesse i St. Dominikus kirke torsdag 24. mai 2018 kl. 18.30. Etter messen blir det servering i klosterhagen.

Les mer om påmelding

 

Verdensdagen for sosial kommunikasjon: 

Professor Galtung: – Paven er et forbilde

Foto: Morten Holm / Scanpix

Søndag 13. mai markeres Verdensdagen for sosial kommunikasjon. Vatican News har i den forbindelse intervjuet den norske professor Johan Galtung, én foregangsmann for  fredsjournalistikken. Han mener at pave Frans er et av vår tids mest positive forbilder. 

Les mer

  

Feiret 50 år i Roma:

Paven på Den neokatekumenale vandrings gigantjubileum

– Det er enklere å bli hjemme enn å gå ut for å spre Herrens ord, men det er ikke Jesu vei. Han sendte ut sine disipler med ordet «GÅ», sa paven til de 150 000 fremmøtte.

 

Les mer


Serie om Thérèse av Lisieux: 

«Det var et kjærlighetskyss, og jeg følte meg elsket, og jeg sa også: ‘Jeg elsker deg og gir meg til deg for alltid.’»

Les nye utdrag fra Thérèse av Lisieux' selvbiografi «En sjels historie». Vi publiserer denne artikkelserien i forbindelse med Hellighetens år. 

Les mer

  

Nylansert Facebook-side:

Katolicy w Norwegii

Er du interessert i nyhetssaker på polsk? Følg den nye Facebook-siden Katolicy w Norwegii. Her vil du finne nyheter om Den katolske kirke og tro, men også aktuelle tema om det norske samfunn, og innhold som er spesielt laget for Facebook. Lik og del!

Les mer

 

Stilling ledig:

St. Paul gymnas har flere ledige vikariater

Se de ledige vikariatene i geofag, geografi, naturfag, engelsk, norsk, matematikk og tysk. 

Les mer


Bayern:

Ja til kors

Et overveldende flertall i den tyske delstaten Bayern sier et rungende ja til kristne kors på offentlige bygninger.

Les mer

 

Litteratur: 

Polakker strømmer til norske folkebiblioteker

Mange av de polske arbeidsinnvandrerne er unge foreldre. – De vil at barna skal bli tospråklige. Polske barnebøker hjelper dem å nå målet, sier journalist og litteraturkjenner Marta Tomczyk-Maryon.  

Les mer

 

St. Paul skole søker Spesialpedagog

St. Paul skole søker fra 01.08. 2018 etter en erfaren lærer med spesialkompetanse i lese-og skrivevansker og generelle språkvansker, gjerne en logoped. Søknadsfrist 17. mai.

Les mer

 

Kardinal Pell tiltales

Den fire uker lange rettslige høringen av kardinal George Pell (76) i Melbourne i Australia konkluderte den 1. mai med at det vil bli ført rettssak mot kardinalen for seksuelle overgrep.

Les mer


Vatikanet:

Kuriereform snart klar

Det foreligger nå et utkast til en ny ordning, opplyste Vatikanets talsperson, Greg Burke, under et møte nylig.

Les mer

 

Właśnie ruszyła strona na Facebooku Katolicy w Norwegii!

Na stronie Katolicy w Norwegii są zarówno linki do wybranych artykułów publikowanych na stronie katolsk.no, jak i materiały przygotowywane specjalnie na stronę Katolicy w Norwegii. Są to zdjęcia, fotoreportaże i filmy. Znajdziecie się tu zarówno „poważne” materiały, jak i te nieco lżejszego kalibru, np. muzykę.  

Chcemy dotrzeć do jak większej rzeszy czytelników i zainteresować ich tematami, które są bliskie katolikom.  

Czytaj i polub nas na Faceeboku!

 Czytaj więcej

 

Mening:

Kan gudstjenester anmeldes?

«... jeg blir pinlig berørt av kristenlivsavisen Vårt Lands mangel på elementær musikalitet på sitt eget spesialområde», skriver førstelektor og redaktør Peder K. Solberg om Vårt Lands anmeldelse av høymessen i St. Olav domkirke, Oslo, 15. april. 

Les mer

 

St. Olav domkirke, Oslo:

Kommende prestevielse

Lørdag 23. juni 2018 kl. 14.00 blir diakon Josef Ottersen preste­­viet i St. Olav domkirke i Oslo av biskop Bernt I. Eidsvig.

Alle er velkommen!

 

Siać ziarnka gorczycy. Katecheza Dobrego Pasterza w Drammen

Słyszałam, że dzieci lubią chodzić na zajęcia, spontanicznie modlą się, a niektóre z siedmiolatków same czytają Biblię. Czy w Drammen dzieją się cuda?


Czytaj więcej

 

Videosamtale:

– Vi går fremover mot en fremtid som er ukjent, men lovende

Møt fr. Ellert Dahl og hør ham fortelle om «Det levende treet – vår trosarv gjennom tidene», hans nye bok om den kristne åpenbaringen.

Les mer

 

Til Filosofi-OL: 

Anders (19) fra St. Paul gymnas
vant NM i filosofi

Foto: Simon Eidesvik

I mai skal han forsvare de norske farvenes ære under Filosofi-OL i Montenegro. – Jeg tror det er en enorm og økende forskjell mellom dem som tar frie, autentiske valg og dem som bare blindt følger tidsånden, sier han. 

Les mer

 

Nye St. Elisabeth menighet:

P. Frode Eikenes utnevnt til sogneadministrator

Biskop Bernt I. Eidsvig utnevner pastor Frode Eikenes til sogneadministrator i St. Elisabeth menighet på Eikeli.

Les mer


Oppdater nå:

Ny versjon av katolsk-appen!

Den katolske kirke i Norge tilbyr to apper for smart­telefoner og nett­brett. «Katolsk»-appen har nå kommet ut i ny versjon. 

Les mer

 

Prestevielse:

Sigurd Sverre Stangeland 

Lørdag 7. april ble dia­kon Sigurd Sverre Stange­land preste­viet i Sankt Ansgars dom­kirke i Køben­havn, av biskop Czeslaw Kozon. P. Sigurd er inkardi­nert i bispe­dømmet København.

Les mer

 

Tautra Mariakloster:

Sr. Brigitte Pinot valgt til ny priorinne

– Jeg tenker at det er en stor nåde for kommuniteten og for meg selv som viser enhet i mangfold: Vi kan leve sammen med mange ulike nasjonaliteter i kommuniteten, sier den nye priorinnen til katolsk.no. 

Les mer

 

Pengefontene:

Så mye penger kaster turistene i Fontana di Trevi hvert år

Og det skal de bare fortsette med, for alle millionene går til Caritas Romas prosjekter for de nødlidende. 

Les mer

 

Krav til trossamfunn:

Nei til diktat om kvinneandel

Stortinget sa før påske nei til et forslag fra Ap og Hadia Tajik om å knytte den offentlige støtten til trossamfunn til skjerpede krav om likestilling og integrering.

Les mer


Vatikanet markerer:

50 år siden Martin Luther King Jr. ble skutt

I dag er det 50 år siden den kjente amerikanske borgerrettighetsforkjemperen ble skutt og drept. 

Les mer

  

Livets siste fase: 

Franske biskoper til kamp mot assistert selvmord

118 biskoper i Frankrike har skrevet under på oppropet «Livets slutt: ja til betydningen av broderskap». Dokumentet hyller videre alle som tilbyr palliativ behandling.  

Les mer


Guide til kirkeårets høydepunkt:

Derfor feirer vi påskevigilien 

Bli bedre kjent med påskenhøytidens sentrale mysterium. I dag forteller diakon Josef Ottersen om hva som skjedde påskedag og hvilken betydning det har for oss.  

Les mer

 

Nytt ansikt:

Mona Fallin er OKBs nye økonomisjef

Det har vært full fart fra første arbeidsdag og det stortrives jeg med, sier Oslo katolske bispe­dømmes nye økonomisjef, Mona Fallin (47).

Les mer

 

Filmomtale:

Ny film om Maria Magdalena på norske kinoer nå

"... ordene «den sanne historien om» gir oss også et forvarsel på hva filmskaperne ønsker å gjøre, nemlig å fortelle en alternativ historie om Maria Magdalena."

Les resten av p. Oddvar Mois omtale av filmen Den sanne historien om Maria Magdalena

 

Organisasjonsstruktur:

Nye tider krever mer av Kirkens administrasjon

– Den nye organisasjonsstrukturen skal gjøre oss bedre i stand til å ta vare på de troende, våre prester og menigheter, sier biskop Bernt I. Eidsvig.

Les mer

 

Samler Kongo i kaos:

– Kirken er den eneste institusjonen som folk har tillit til

Foto: Kathrine Låver

Den demokratiske republikk Kongo er i politisk kaos og opplever en dramatisk økning i antall internt fordrevne flyktninger. – Vi er ikke den politiske opposisjonen, men opposisjonen er fragmentert og Kirken er den samlende kraften som gjør motstand mulig, sier biskop Willy Ngumbi.  

Les mer

 

R.I.P.

P. Thomas Patfoort O.P.

Pater Thomas Patfoort OP som var tilknyttet St. Dominikus kloster i perioden fra 1952 til 1972 er gått bort. Det var ikke mange dagene før p. Patfoort kunne ha feiret sin 100-årsdag.

Les mer

 

Pavens angelus:

Femte søndag i fastetiden

– I bildet av den korsfestede Jesus blir Sønnens døds mysterium avslørt som den høyeste kjærlighetsgjerning, kilde til liv og frelse for menneskeheten til alle tider. I hans sår ble vi helbredet (jf. Jes 53,5), sa pave Frans før angelusbønnen søndag 18. mars.

Les mer

 

Ny rekord for adventsaksjonen!

Resultatene fra adventsaksjonen i regi av Norges unge katolikker (NUK) og Caritas Norge, har nå blitt annonsert, og endte opp med rekordtallet 846 623kr! Rekordsummen har engasjerte ungdommer over hele landet klart å samle inn i løpet av desember måned 2017.

Les mer

 

Samvittighetsfrihet:

Jachimowicz-saken til Høyesterett

– Vi forventet at Høyesterett ville tillate kommunens anke fremmet ettersom avgjørelsen har betydning utenfor denne saken og er av prinsipiell karakter, sier lege Katarzyna Jachimowicz' advokat Håkon Bleken til katolsk.no.

Les mer


Eksklusivt intervju:  

– Kirken må være på ballen

– Vi må reise oss og ta ordet når man diskuterer verdier og standpunkter som ikke er forenlige med den kristne tro, sier Berlins erkebiskop Heiner Koch i et eksklusivt intervju med St. Olav kirkeblad. 

Les mer


Ekstrem Korsvei:

– Vi kjenner på en fysisk nærhet til Jesu opplevelser

Fredag 16. mars arrangeres det Ekstrem Korsvei i Oslo og  fredag 23. mars i Bergen. Finn ut mer om hva Ekstrem Korsvei egentlig er og hvordan du kan delta.

Les mer

Czytaj więcej

 

Pavens angelus:

Fjerde søndag i fastetiden

Denne fjerde søndagen i fastetiden, kalt «laetare»-søndagen, altså «gled deg»-søndagen, for det sier messens inngangsvers, som innbyr oss til å glede oss. Men hva skal vi glede oss over?

Les mer

 

Pave Frans: 

Fem år og fem kjennetegn på hans pavegjerning

MARKERING: Ballongslipp under pavens angelus på Petersplassen 11. mars 2018. Foto:  REUTERS/Max Rossi 

Les mer


Pave Frans:

Kirken skal feire jomfru Maria, Kirkens mor, med ny minnedag

Fra og med i år vil Kirken feire jomfru Maria, Kirkens mor, 2. pinsedag / pinsemandag.

Les mer

 

St. Johannes katolske bibelskole:

Stor interesse for nytt katolsk skoletilbud

– Mottagelsen har vært bra, og tilbakemeldingene på at vi nå får et katolsk alternativ til de mange folkehøgskolene og bibelskolene i landet, er veldig positive, sier skolens prosjektleder Peder K. Solberg.

Les mer


Pavens angelus:

Tredje søndag i fasten

Når Jesus driver selgerne ut av helligdommen, gjør han det av kjærlighet. Hans iver er kjærlighetens iver, forklarte pave Frans i sin angelus søndag 4. mars. Vi må ikke la vår sjel og heller ikke Kirken bli til en markedsplass.

Les mer

 

På kaffe med Gud

Syns du det er avskrekkende å gå til skrifte? Det er det ingen grunn til, sier pave Frans. Det å gå til skrifte er som om Gud inviterer oss til en kaffe, mener Den hellige far.

Les mer

 

Vitenskap og tro:

– Menneskene er ikke vitenskapens verktøy

Nå er «Utdanning til broderlig humanisme» fra Kongregasjonen for katolsk utdanning oversatt til norsk. – En humanisering av utdanningen betyr ikke at utdanningen skal gjøres mer menneskelig, men at vitenskapen skal være til for mennesket, sier Alexander Golding, styreleder i St. Johannes katolske bibelskole.

Les mer

 

Spotkanie polskojęzycznych kapłanów w Oslo

Sytuacja w Diecezji Oslo różni się od większości diecezji na świecie. Zazwyczaj „urodzeni” katolicy stanowią większość a emigranci są w mniejszości. U nas jest odwrotnie, powiedział wikariusz generalny Msgr. Hai.

Czytaj więcej 

Les på norsk

 

Biskup Eidsvig chciał zrezygnować

W wywiadzie dla katolsk.no biskup Eidsvig przeprasza za obciążenia, które spadły na wierzących z powodu sprawy z rejestracją, podsumowuje i zamyka rozdział po sprawie karnej i mówi jak ważne dla przyszłości jest budowanie zaufania poprzez codzienną pracę.

Czytaj więcej

Czytaj po norwesku

 

R.I.P. dom Filip:

En uvanlig norsk katolikk

Dom Filip, eller Jac (Jacob) Dahl som han opprinnelig het, døde i USA den 8. februar i år, 82 år gammel. Det er 60 år siden han forlot Oslo som student for å bli karteusermunk, først i Chartreuse de Sélignac i Frankrike, så i Transfiguration-klosteret i Vermont, USA. 

Les mer

 

Herrens fremstilling i templet: 

Hyrdebrev om Hellighetens år

"Når vi frembærer våre liv for Gud, er det for at han skal kunne fylle det og forvandle det i sin kjærlighets flamme", skriver biskop Bernt i sitt hyrdebrev. 

Les mer


Livsvernprisen 2018: 

Kjemper for trisomi-barnas rettigheter

Livsvernprisen 2018 ble mandag 5. februar delt ut til mødrene Anna Solberg (f.v.) Siri Fuglem Berg og Åsta Årøen. – Barn med Trisomi 18 har samme livsverd som alle andre, men vi har ennå et stykke å gå før disse barna har samme vern som alle andre, sa generalsekretær i Menneskeverd Morten Dahle Stærk i sin velkomsttale.  

Les mer og se video


Erdogan møtte Paven

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan møtte mandag pave Frans i Vatikanet.

Les mer

 

Pavens preken på Ordenslivets dag

På festen for Herrens fremstilling i tempelet, som også er Ordenslivets dag, ble det feiret messe i Peterskirken. Paven sa at unge og gamle må møtes og ha Jesus i sentrum for møtet.

Les mer

 

Copernicus Jeremiego Wasiutyńskiego

Nieczęsto zdarza się, aby tego rodzaju impreza spotkała się z tak żywym zainteresowaniem. Jednak co najmniej trzy powody  przyciągnęły słuchaczy. Powód pierwszy: osoba autora. Powód drugi: sama książka. Powód trzeci: jej tłumaczenie na język norweski.

Czytaj więcej

 

Munkeby Mariakloster:

Se NRKs nyeste reportasje om brødrenes ost

Her følger br. Joël prosessen som skaper den gullmedaljevinnende osten.  

Les mer og se video 

 

Fredag 2. februar:

Feiring av det Gudviede liv

2. februar feires festen for Herrens fremstilling i tempelet, også kalt kyndelsmesse. I 1997 utropte pave Johannes Paul II festen til dagen for det gudviede liv. Det vil bli holdt festmesse med lysprosesjon kl. 18.00 i St. Olav Domkirke i Oslo.

Les mer

 

Pavens Angelus: En dag i Kapernaum

I sin Angelus søndag 28. januar tok pave Frans utgangspunkt i fortellingen om da Jesus var i byen Kapernaum og fordrev en ond ånd. Fortellingen viser at Jesus er «mektig i ord og gjerning».

Les mer

 

Bach-konsert i St. Johannes menighet

Velkommen til Bach-konsert i St. Johannes apostel og evangelist menighet i Oslo, torsdag 15. februar kl. 19.00. Konsertpianist Daniel Herscovitch vil fremføre et av de siste verkene til Johann Sebastian Bach. Det blir enkel servering etter konserten, og den er åpen for alle.

Les mer

 

Integreringskonferanse:

Trossamfunn bygger broer

– Frivillige organisasjoner og trossamfunn er viktige møteplasser både for den enkelte og for storsamfunnet, sa forskningsleder og sosiolog Guro Ødegård ved OsloMet under en stor konferanse om  integrering i Oslo torsdag 25. januar. Tema var «Religion og integrering». 

Les mer


Mening:

"Flyktningekrisen" er en mulighet til å bygge broer

"Den økende polariseringen i det ­politiske ordskiftet kan under­grave viktige vestlige likeverdsprinsipper. Derfor er ­pavens budskap så ­viktig i vår tid", skriver biskop Bernt I. Eidsvig og fungerende generalsekretær i Caritas Norge Knut Andreas Lid.

Les mer


På tillitstoppen:

Italienerne stoler mest på pave Frans

I en ny, stor undersøkelse ble italienerne spurt om hvem de har størst tillit til. Igjen kom pave Frans best ut. 

Les mer

 

Nytt om nett:

Polske nyheter på katolsk.no

Nå kan du klikke deg direkte inn på saker på polsk under tittelen Informator her på katolsk.no's forside. Innhold på polsk legges også inn på nyhetssiden. – Jeg ønsker å lage saker som polakker i Norge er interessert i, som er til nytte eller glede for dem, sier journalist Marta Tomczyk-Maryon. 

Les mer

Czytaj po polsku

 

Biskop hedrer O’Riordan

Den katolske biskopen av Limerick i Irland, Brendan Leahy, hedrer Cranberries-vokalist Dolores O’Riordan som døde brått og uventet i London denne uken.

Les mer

 

Wierzę w dobrą przyszłość, ale na mniejszą skalę!

Kardynał   Arborelius udzielił specjalnie dla katolsk.no krótkiego wywiadu, w którym mówi m.in. o przyszłosci katolicyzmu w Europie.

Czytaj więcej

 

Światowy Dzień Migranta i Uchodźcy w Polsce

Abp Gądecki zwrócił uwagę na wiele aspektów związanych z problemem migrantów i uchodźców. Podkreślając chrześcijański obowiązek pomocy uchodźcom, zaakcentował również prawa przysługujące drugiej stronie, a więc obywatelom kraju, który udziela pomocy uchodźcom.

Czytaj więcej

 

Polska biblioteka

Można tu wypożyczyć polskie książki. Ale nie tylko. To miejsce, gdzie można również wypić kawę i porozmawiać.  Czasem również poprosić o pomoc. Wszystko to odbywa się za darmo, bez reklamy i wielkiego rozgłosu. Zwyczajnie i z sercem.

Czytaj więcej

 

Forfølgelse av kristne: 

Verst for kristne i Nord-Korea, Afghanistan og Somalia 

World Watch List – også kalt Forfølgelseslisten – for 2017 er publisert. Den viser at 3000 kristne ble drept for sin tro i fjor. 

Les mer

 

Bli med til Roma:

Hør og se Jan E. Hansen fortelle om 4 vakre og viktige steder i Roma

Katolsk.no har oppsøkt fire av Romas mest bemerkelsesverdige landemerker sammen med Roma-kjenner, redaktør og katolikk Jan E. Hansen. Bli med til Olavsalteret, Fontana di Trevi, Pantheon og Piazza della Minerva.    

Les mer og se film

 

Artikkel IX i "Katolske skatter":  

I et psykiatrisk sykehus midt i Oslo ligger ett av landets vakreste kapeller

Bli med opp trappene i Vor Frues Hospital, helt til det gamle sykehuskapellet. Når du åpner dørene og trer inn i St. Josephsøstrene tidligere tilfluktssted, har du funnet den niende katolske skatten i vår artikkelserie.  

Les mer

 

Se hele Urbi et orbi: 

Verden lyttet da pave Frans talte

– Krigens vinder blåser i vår verden, og en utdatert utviklingsmodell fortsetter å forårsake menneskelig, samfunnsmessig og miljømessig tilbakegang, sa pave Frans i årets Urbi et orbi. 

Les mer

 

Jan E. Hansen for katolsk.no:

"Hun slår ut med en åpen hånd, som et sukk: Se dette, menneske! Og vi ser: Vi er skapt i Guds bilde."

Jan E. Hansen, journalist, kommentator, redaktør og borger av Roma, reflekterer i denne nyskrevne kommentaren til katolsk.no over byen, verden og julen. 

Les kommentaren

 

Livet på Munkeby:

Mer enn et levebrød

Da cistercienserordenen ble grunnlagt på slutten av 1000-tallet, brente grunnleggerne etter å leve fullt ut etter sankt Benedikts regel.

Les mer

 

Wywiad z Katarzyną Jachimowicz


Ta sytuacja jest okazją do dania świadectwa i refleksji

Czytaj więcej

 

Pavens juletale 

Kuriens virkeområde er stort, og paven valgte å snakke nokså allment om dens forhold til nasjonene, lokalkirkene, Østkirkene, andre religioner og om den økumeniske dialog.

Les mer

 

Relikvier av hellige Thérèse til Norge

Relikvier av den hellige Thérèse av Lisieux kommer til Norge i 2018 sammen med hennes hellige foreldre Louis og Zelie Martin.

Les mer

 

Sr. Sylvia er kalt hjem til Gud

Sr. Sylvia (Magdalena) Krisch S.F.X., f.ødt i Tyskland i 1932, ble kalt hjem til Gud tirsdag 19. desember. 

Les mer

 

Klosterliv:

Lær Tautrasåpens hemmeligheter

Forvandling er et nøkkelord på flere måter når søstrene på Tautra koker sin berømte såpe. Såpen renser og desinfiserer, og kan gjerne være som et bilde på skriftemålet. 

Les mer

 

av Webmaster publisert 28.11.2015, sist endret 27.05.2018 - 01:35