Erkebiskop myrdet

Den katolske erkebiskop i Burundi, msgr. Joachim Ruhuna ble myrdet i begynnelsen av september. Bakholdet fant sted nær Bugendana på veien mellom Gitega og Ngozi. En militærpatrulje fant erkebiskopens bil forlatt og utbrent, og med den brennende klær, blod og en bispemitra. Det var fem i bilen. Erkebiskopen og to nonner ble drept, mens to overlevde. Det tok to uker før likene til erkebiskopen og den andre av ordenssøstrene ble funnet, noen få kilometer fra bilen. Erkebiskopen var selv tutsi, og har åpent kritisert både hutu- og tutsi-ekstremister. Erkebiskopen ble møtt med bu-rop ved en begravelse i Bugendana den 23. juli for ofre fra tutsi-stammen av en stor massaker. Tilropene begynte da han sa at det var ekstremister både blant hutuene og tutsiene. Han hadde mottatt mange drapstrusler. Tidligere i år er flere prester og nonner blitt myrdet i Burundi, ofte i lignende bakholdsangrep.

KI - Katolsk Informasjonstjeneste, Oslo (o: pe)
26. september 1996

av Webmaster publisert 29.12.2003, sist endret 29.12.2003 - 16:41