Alois Arnstein Brodersen presteviet

Arnstein Brodersen, med klosternavnet Alois, ble den 13. april presteviet i Klosterneuburg utenfor Wien. Etter at Wiens erkebiskop, kardinal Christoph Schönborn O.P., måtte melde avbud på grunn av sykdom, ble det Tromsøs biskop Gerhard Goebel M.S.F. som foretok prestevielsen av Arnstein og en østerriksk medbror i en fullsatt stiftskirke.

Arnstein Brodersen ble født i Misvær i 1955 og vokste opp i Mo i Rana. Han konverterte til katolisismen mens han studerte, og arbeidet som lege i nærmere 10 år før han inntrådte hos Augustiner Korherrene i Klosterneuburg og fikk klosternavnet Alois. Dom Alois, som tiltalen er, avsluttet i fjor sine studier og tok magistergradseksamen på tema: Nordpolmisjonen. Klosteret har i dag fire korherrer fra Norge, foruten Dom Alois: Dom Markus (Bernt I. Eidsvig), Dom Mattias (Joseph Hoang Vinh) og Dom Simon (Nguyen Ngoc Dung). De har også en svensk medbror: Dom Sebastian (Torvald Janson).

av Webmaster publisert 16.04.1998, sist endret 16.04.1998 - 23:59