Kardinal protesterer mot razziaer i kirker

Kinshasa 9.8.98 (KAP) - Kardinal Frédéric Etsou-Nzabi-Bamungwabi av Kinshasa protestert mot at enheter fra den kongolesiske hær har gjennomført razziaer i katolske menigheter og ordenshus. I den katolske radiostasjonen «Radio Elikya» sa kardinalen at mange personer var kommet til skade under razziaene. Også erkebispedømmets kontorer i forstaden Limete var blitt gjenstand for razziaene. Kardinalen oppfordret befolkningen til å forholde seg rolig og avstå fra hevnaksjoner.

Etter det kardinalen opplyste, skal soldatene ha uttrykt mistanke om at menigheter og ordenshus var springbrett for infilfrasjonsforsøk fra banyamulengenes side. Banyamulengene, det vil si tutsier bosatt i Kongo som var blitt fratatt statsborgerrettighetene av den tidligere diktator Mobutu, var støttespillere for den nye presidenten, Laurent-Desiré Kabila. Men siden for en drøy uke siden, befinner de seg i åpent opprør mot regjeringen.

av Webmaster publisert 09.08.1998, sist endret 09.08.1998 - 19:53