Snart saligkåring av Johannes XXIII?

Roma (KAP) - Saligkåringen av pave Johannes XXIII (1958-63) skal i følge italienske nyhetsbyråer ha rykket nærmere. Den italienske dagsavisen La Repubblica skriver med henvisning til «vatikanske indiskresjoner» at avslutningen av saligkåringsprosessen er rett rundt hjørnet. Det forbehold som angivelig skulle ha hersket i innflytelsesrike kirkelige kretser om at den populære paven ikke hadde hatt tilstrekkelig distanse til kommunismen, er nå ryddet av veien.

Pave Johannes' personlige sekretær, erkebiskop Loris Francesco Capovilla, kommenterte de nyeste spekulasjonene med at sensasjonsmakeri ikke er på sin plass. Han benektet at Johannes XIIIs forhold til noen slags ideologier har vært noe tema i saligkåringsprosessen. Fra Helligkåringskongregasjonen er det ikke kommet noen kommentarer til opplysningene.

Kathpress 12. august 1998; o: pe