Ni katolske prester til landet

Vatikanet (KAP) - Ni katolske prester har i følge en melding i Vatikanradioen reist til Nord-Korea. Radioen forteller videre at den geistlige delegasjonen i løpet av sitt ukelange besøk også skulle feire en messe i Changchung på festdagen for Marias himmelfart den 15. august.

Anledningen for besøket er 53-årsdagen for Koreas uavhengighet fra Japan. Reisen til det stalinistisk styrte Nord-Korea må foregå omveien via Beijing. Fire medlemmer av det nasjonale kirkerådet i Sør-Korea, som ville reise sammen med prestene, fikk ikke innreisetillatelse.

I Nord-Korea har det ikke bodd noen katolske prester på flere tiår. Ikke desto mindre har den kirkelige hjelpeorganisasjonen Caritas Internationalis det siste året sendt omfattende hjelpesendinger til det hungersrammede landet.

Kathpress 14. august 1998; o: pe