Ordenskvinner studerer rockemusikk

Roma (KAP) - For første gang blir «Rockemusikk i teori og praksis» tema for en studiekonferanse for ordenssøstre på en pavelig høyskole. Ordensfellesskapet Salesianerinnene holder fra 27. til 29. august en tredagers etterutdanningskonferanse i Roma for mer enn 100 ordenskvinner, der det skal handle om musikken fra Elvis Presley til Eros Ramazzotti. Ordenen melder at ideen til konferansen ved Det pavelige fakultet for Utdanningsvitenskap er inspirert av den amerikanske filmen «Sister Act». I denne filmen spiller Whoopie Goldberg en nattklubbsangerinne som må forkle seg som nonne, og vekker opp det foreldede søsterkonventet musikalsk.

På konferansen skal ordenskvinnene både ved hjelp av CDer, videoer og musikktidsskrifter samt foredrag og diskusjoner analysere sammenhengen mellom rockemusikk og ungdomskultur. Som gjesteforelesere er de to italienske rapperne B-nario og La Pina innbudt. Tittelen på konferansen er «Musikk og ungdom - en ærlig og kreativ adgang til ungdommens musikkverden.»

Kathpress 14. august 1998; o: pe

av Webmaster publisert 18.08.1998, sist endret 18.08.1998 - 23:18