Bispekonferansen avviser oversettelse av Salmenes bok

Washington (KAP) - På anvisning fra Vatikanet har formannen for USAs bispekonferanse, biskop Anthony Pilla, trukket tilbake den kirkelige trykketillatelsen til en oversettelse av Salmenes bok fra den engelskspråklige liturgikommisjonen. Det amerikanske katolske nyhetsbyrået CNS melder at forbudet skyldes bruken av feministisk språk. Den romerske Troslærekongregasjonen har tidligere kritisert en engelsk bibeloversettelse for bruk av kjønnsnøytrale begrep for Gud («inclusive language»).

I motsetningene om en ny versjon av bibeltekstene for gudstjenestebruk handler det fremfor alt om krav på en «politisk korrekt» oversettelse. Kvinneorganisasjoner og teologer i USA har forlangt å få erstattet noen ord som de oppfatter som kvinnefiendtlige og diskriminerende.

Kathpress 14. august 1998; o: pe

av Webmaster publisert 18.08.1998, sist endret 18.08.1998 - 23:18