Erkebiskop Haas flytter inn i provisorium

Vaduz (KAP) - Den nye erkebiskopen av Liechtenstein, Wolfgang Haas, legger ikke sitt kontor til hovedstaden Vaduz, men til Schellenberg i utkanten av den lille staten. Han har allerede tatt bolig i et nonnekloster i Schellenberg. Der vil han sammen med sin sekretær Christian Fry den 24. august innta sitt nye tjenestested. Inntil hans etterfølger blir innsatt i sveitsiske Chur den 23. august, er Haas fortsatt tilknyttet hovedstaden i kantonen Graubünden som apostolisk administrator.

Christian Fry sier til den liechtensteinske radioen Radio L at Haas stadig er på utkikk etter en erkebiskoppelig residens i Vaduz. Men det er også andre spørsmål som ikke er avklart. Hvordan forholdet mellom stat og kirke i fyrstedømmet er ordnet, er for tiden fullstendig åpent. Landdagen i Liechtenstein klarte ikke å fatte noen konkret beslutning etter en intens debatt den 19. juni. Den forkastet forslaget fra regjeringen om å forhandle frem en avtale mellom staten og erkebispedømmet. Men landdagen avviste også en forfatningsendring som hadde muliggjort et skille mellom kirke og stat.

Kathpress 14. august 1998; o: pe

av Webmaster publisert 18.08.1998, sist endret 18.08.1998 - 23:18