Tusener i bønn på Cubas festdag

Havana (CWN): Tusenvis av cubanske katolikker feiret festen for landets vernehelgen, Vår Frue av barmhjertigheten av El Cobre, tirsdag som et resultat av den fortsatte åpenhet som preger kommunistregjeringens politikk etter pave Johannes Pauls besøk der tidligere i år.

Katolikker tok del i pilegrimsferder, utendørs prosesjoner og messer, noe som har vært svært uvanlig. Kardinal Jaime Ortega av Havana fikk adgang til den statsdrevne radiokanalen for at prekene skulle bli overført. Kardinal og pavelig sendemann, erkebiskop Beniamino Stella, ledet en prosesjon gjennom Havanas gater som inkluderte tusener av feirende katolikker, men også sikkerhetsoffiserer var synlig tilstede.

Store mengder samlet seg også ved jomfru Marias helligdom i El Cobre i den østlige del av Cuba for å be natten gjennom ved statuen av Maria med barnet, en statue som ble funnet for nærmere 400 år siden av fiskere. Paven feiret messe ved denne helligdommen i januar, og ved den anledning talte han for større frihet og sosial rettferdighet i det offisielt ateistiske landet.

(CWN)

av Webmaster publisert 10.09.1998, sist endret 10.09.1998 - 08:41