Muslim dømt til døden for blasfemi

Islamabad (CWN): En pakistansk domstol dømte sist torsdag en muslim til døden for blasfemi. Det er første gang landets meget omstridte blasfemilov har vært brukt mot en muslim.

Gulam Akbar Khan ble erklært skyldig i å ha misbrukt profeten Muhammeds navn i mai 1995 under en slåsskamp med et medlem av en Sunni-muslimsk sekt. Khan tilhører selv minoriteten Shia-muslimene. Han kan appellere dommen til høyere domstoler.

Blasfemiloven av 1985 er blitt kritisert av religiøse minoriteter, opposisjonspartier og menneskerettighetsorganisasjoner fordi den gir anledning til dødsstraff på bakgrunn av beskyldninger om blasfemi. Den katolske biskop John Joseph (65) begikk selvmord i et rettslokale i mai i protest mot dødsdommen mot en ung kristen.

CWN

av Webmaster publisert 11.09.1998, sist endret 11.09.1998 - 23:05