Netanyahus politikk er "et hinder for fred"

Salzburg (Kathpress): Den latinske patriark i Jerusalem, erkebiskop Michael Sabbah kritiserte den israelske ministerpresident Benjamin Netanyahus politikk som et stort hinder for freden mellom israelitter og palestinere.

"Han vil ikke ha fred", sa patriarken under et besøk i Østerrike nylig. I Sabbahs bispedømme lever omkring 300.000 kristne, hvorav 140.000 katolikker. "Vi lever i dialog med alle kirker og religioner", sa Sabbah - med muslimer og deres religiøse ledere såvel som med jøder. Den inter-religiøse dialog er svært viktig for freden i området.

Sabbah er allikevel overbevist om at freden en dag vil komme: "For seks år siden kunne vi ikke si det, og ennå vil det nok ta fem til ti år", mener han. "Men nå er håpets tid". "Enhver må kunne velge sin livsvei i vårt område", men palestinerne er ennå "fanger i sine egne byer". Dermed kan de, når Israel stenger grensene, ikke en gang i livsfare få den nødvendige medisinske behandling ved sykehus i Jerusalem. Men Sabbah understreket også at der er fredsvilje blant israelerne, men han finner den ikke i regjeringen Natanyahu: "De svarer ikke engang på brevene våre", sa han. Kristne i Vesten burde engasjere seg mer for kristne i Palestina: "Det som foregår i Den hellige stad burde interessere alle kristne."

Kathpress

av Webmaster publisert 11.09.1998, sist endret 11.09.1998 - 23:05