Misjonær og sivile bortført på Filippinene

Manila (Kathpress): Muslimske opprørere i den sydlige del av Filippinene bortførte sist tirsdag en italiensk misjonær og elleve andre mennesker, deriblant også barn. Ifølge politiets opplysninger arbeidet de voksne og den 56 år gamle presten Luciano Benedetti i en menighet. 50 angripere plyndret menigheten før de bortførte presetn og medarbeiderne. Onsdag ble legfolkene sluppet fri, men presten blir fremdeles holdt til fange. Militære er nå satt inn i letingen etter den bortførte presten.

Til nå har ingen påtatt seg ansvaret, men myndighetene går ut fra at det dreier seg om medlemmer av den muslimske ekstremistgruppen Abu Sayyaf. I det sydlige Filippinene har muslimske separatister kjempet for uavhengighet i 20 år, og gjennom kamper i denne tiden har mer enn 50.000 mennesker mistet livet.

(Kathpress)

av Webmaster publisert 13.09.1998, sist endret 13.09.1998 - 19:43