Kirkelige mega-arrangementer legges utenfor Roma

Roma: Vatikanet har sammen med byen Romas myndigheter kommet frem til at de fire største arrangementene i forbindelse med feiringen av år 2000 skal legges til et område utenfor byen. Et område på omkring 100 hektar sørøstlig for byen på området for det romerske universitetet "Tor Vegata" skal settes i stand til å kunne romme arrangementene som forventes å kunne omfatte et par millioner mennesker.

Den første store samlingen vil finne sted 25. juni 2000, nemlig avslutningen av en "Eukaristisk verdenskongress" med 1,5 millioner forventede deltagere. 20. august er høydepunktet under Verdens ungdomsdagene, her forventes opptil 2 millioner deltagere. (Verdensungdomsdagene i Paris 1997 samlet 1 million unge.) To "mindre" arrangementer vil være et møte for katolske arbeiderbevegegelser 1. mai og pavens møte med familier 15. oktober. Til disse vil bare en del av området benyttes. Denne delen vil for byen Roma etter år 2000 tjene til rock-konserter og andre store arrangementer.

Ennå gjensår å komme frem til en avtale med en sauebonde i området som har brukt området til beite om vinteren, samtidig som fortidsminnevernet formoder å finne antikke ruiner der som eventuelt må tas hensyn til.

(Kathpress)

av Webmaster publisert 13.09.1998, sist endret 13.09.1998 - 19:43