Johannes Paul II æres for innsatsen i bekjempelsen av sult

Verdens matvareorganisasjon (FAO) vil i anledning pave Johannes Paul IIs 20-årsjubileum som pave bli tildelt en utmerkelse for hans innsats i å bekjempe underernæring og sult. Tirsdag uttalte Vatikanets pressekontor at paven vil motta FAOs generaldirektør Jacques Diouf torsdag i en audiens. Ved denne anledning vil Diouf overrekke paven en medalje for å takke for Kirkens kontinuerlige engasjement, de katolske hjelpeorganisasjonenes innsats og pavens engasjement for å bekjempe sult og underernæring. medaljen bærer innskriften: "Daily Bread is a condition of the world's peace" (Det daglige brød er forutsetningen for fred i verden). Setningen er hentet fra en tale paven holdt ved en markering av FAOs 50-årsjubileum i 1995.

Vatikanet 13.10.98 (Kathpress)

av Webmaster publisert 14.10.1998, sist endret 14.10.1998 - 09:23