Jerusalem-forhandlinger med representanter for religionene

Jerusalem (KAP) - Vatikanets "utenriksminister", erkebiskop Jean-Louis Tauran, har i Jerusalem krevd at de øverste lederne for de tre monoteistiske religionene (jødedom, kristendom og islam) må være med i de kommende forhandlingene om Jerusalems "endelige status". Det er ikke tilstrekkelig at israelerne og palestinerne forhandler alene. Tauran begrunner dette kravet med at Den hellige Stol er overbevist om at det er viktig at så mange som mulig deltar i forhandlingene. Man må være sikker på at ingen aspekter ved problemene blir oversett og at hele det internasjonale samfunnet overtar ansvaret for bevaringen av denne enestående og hellige byen. I mai erklærte pave Johannes Paul II at han håpet at det innen år 2000 ville tre i kraft internasjonale garantier for bevaringen av byens "unike og hellige karakter".

Tauran krevde at det blir satt sammen en forhandlingsdelegasjon som teller både lokale religiøse ledere, men også de tre religionenes øverste internasjonale ledere. Tauran er den høyeste representanten ved en konferanse for biskoper fra hele verden som frem til tirsdag har møte ved det latinske patriarkatet i Den hellige Stads arabiske del. Det er den latinske patriarken av Jerusalem, Michel Sabbah, som har innbudt til konferansen, som i første rekke omhandler Jerusalems status. Men også mulighetene og utfordringene i forbindelse med år 2000 står på programmet, særlig koordineringen av den forventede tilstrømmingen av pilegrimer. Mer enn 40 biskoper deltok på konferansen.

Kathpress 26. oktober 1998; o: pe

av Webmaster publisert 27.10.1998, sist endret 27.10.1998 - 13:52