Paven til USA og Mexico

Fredag 22. januar reiser paven til Mexico og USA hvor han også skal ha et privat møte med president Clinton. Reisens hovedformål er den offisielle avslutningen av den store Amerika-synoden som ble avholdt i Vatikanet i 1997. Avslutningen finner sted i den mexikanske Mariahelligdommen, Guadelupe. Men medieinteressen har så langt vært rettet mot pavens "private" møte med president Clinton. Samtidig er det 20 år siden paven la ut på sin første utenlandsreise som paven, den gang som nå til Mexico.

Etter Mexico-besøket drar paven videre til St. Louis i USA paven altså skal møte det amerikanske presidentekteparet. Dette er det første møte mellom paven og president Clinton etter Vatikanets skarpe kritikk av de amerikanske luft-angrepene mot Irak, Lewinsky-skandalen, og Clintons veto for tillatelse av senaborter.

22. januar om ettermiddagen ankommer paven Mexico. I det apostoliske nuntiatur der vil han om kvelden undertegne det post-synodale dokument for Amerika-synoden. Følgende formiddag vil han overrekke dokumentet i festmessen som samtidig markerer avslutningen på synoden. Om kvelden vil han avlegge en høflighetsvisitt hos Mexicos president Ernesto Zedillo.

Søndag formiddag feirer paven messe en stor utendørsmesse, om aftenen besøker han syke. Mandag 25. januar skal han etter gudstjenesten møte de mexikanske biskoper, og om ettermiddagen et møte med legfolk. Tirsdag reiser paven videre til USA, planlagt ankomsttid er kl. 13.00 i St. Luis. Like etter ankomst vil han møte det amerikanske presidentparet. Før paven reiser forlater USA onsdag kveld står to store gudstjenester på programmet. Paven er ventet tilbake i Roma 28. januar.

av Webmaster publisert 19.01.1999, sist endret 19.01.1999 - 17:33