"Paven vil besøke landet i november"

Roma (KAP) - I følge opplysninger fra den kaldeisk-katolske patriarken Rafael I Bidawid, som residerer i Bagdad, ønsker paven å besøke landet kommende høst. Paven har en tid hatt "stor interesse av å besøke det gamle Mesopotamia", særlig byen Ur, hvor Abraham dro ut fra til Det hellige Land. Dette sa den unierte patriarken i et intervju med den romerske avisen "Il Tempo". Samtidig kan paven feire en stor messe på Stadion i Bagdad. På spørsmål om paven også vil treffe Saddam Hussein, svarte patriarken: "Det er en anledning for et stort fredsmøte".

I følge Rafael I skal reisen finne sted før åpningen av det hellige år, muligens i november. Allerede flere dager før hadde en irakisk journalist akkreditert i Roma - formodentlig ikke uten avtale med ansvarlige i Bagdad - erklært at paven vil besøke hans land til høsten.

Etter observatørers mening har det i en tid vært lagt seriøse planer om en pavereise til Irak etter at pave Johannes Paul II gjentatte ganger har ytret ønske om en pilegrimsreise i den hellige Abrahams spor. Men om et slikt prosjekt kan gjennomføres i den nåværende situasjonen, er et stort spørsmål. Ønsket har snarere "heller symbolsk betydning", heter det. På den andre side viser man i kurien også til at for få år siden var det ingen som holdt en pavereise til Kuba for mulig.

Kathpress 29. januar 1999; o: pe

av Webmaster publisert 18.02.1999, sist endret 18.02.1999 - 17:10