Myndighetene trenger kristne ut i ørkenen

Khartoum (KAP/CWN/Fides) - De sudanske myndighetene har trengt tusenvis av kristne flyktninger fra en provisorisk bosetning i utkanten av hovedstaden Khartoum og ut i ørkenen. Regjeringen vil gjøre om flyktningeleiren Hadj Youssef, hvor 150.000 til 200.000 mennesker fra Sør-Sudan har slått seg ned, til et industriområde, melder Vatikanets Misjonspressebyrå Fides. Innbyggerne ble tvunget en mil unna til et område i ørkenen uten vann og infrastruktur. Den eneste servicen fra byens forvaltning var gratis transport for menneskene og deres eiendeler.

Menneskene som hadde flyktet fra kampene og hungersnøden i Sør-Sudan hadde i Hadj Youssef først bygd telt og hytter av strå og leire, senere også steinhus. Det fullstendig private initiativet var også støttet av Den katolske Kirke, som lot anlegge brønner og opprettet provisoriske skoler, "Rakoubas". Dette skolesystemet, hvor elevene også får et måltid mat, ble bygd opp av diakonen Kamal Tadros, som blir støttet av søster Emmanuelle, den legendariske "Søppelmenneskenes Mor". Nesten 10.000 barn fra Hadj Youssef går i følge Fides på skolene i erkebispedømmet Khartoum.

Myndighetene hadde ikke gjort noe for å gi disse flyktningene noe slags ly eller hjelp. Flyktningene selv sørget for en primitiv bussforbindelse til byen slik at menn kunne reise dit for å finne arbeid. Det var gravd brønner, og noen tjente litt penger på å bringe vann til hyttene

Kathpress og Catholic World News 18. februar 1999; o: pe

av Webmaster publisert 23.02.1999, sist endret 23.02.1999 - 11:16