Det hellige år 2000: 13 paveseremonier i "Mondovision"

Vatikanet (KAP) - Vatikanet vil i det hellige år 2000 med hjelp av en sponsor tilby de internasjonale fjernsynsselskapene tretten store paveseremonier over satellitt. Dette meddelte erkebiskop John Foley, president for det pavelige Mediarådet, ved en informasjons- og planleggingskonferanse for det hellige år med rundt åtti fjernsynsansvarlige fra hele verden. Ved siden av åpningen av de hellige portene til jul 1999 og julevelsignelsen Urbo et orbi gjelder det i tillegg blant annet korsveien i Colosseum langfredag, påskeliturgien og festlighetene i forbindelse med pave Johannes Paul IIs 80-årsdag den 18. mai.

Med økonomisk hjelp fra de amerikanske Columbus-ridderne tilbys også overføringer fra feiringen med paven av den eukaristiske verdenskongressen i slutten av mai, fra Verdensungdomsdagen i midten av august og fra Verdensfamiliemøtet i midten av oktober. Vatikanet vil også tilby overføring til hele verden av avslutningen av det hellige år med gjenmuringen av de hellige porter den 6. januar 2001.

Planleggingskonferansen ble organisert i fellesskap av det pavelige Mediarådet og seremonikontoret. Den pavelige seremonimesteren biskop Piero Marini informerte de fjernsynsansvarlige om forløpet og særegenhetene ved pavens feiring i det kristne jubileumsåret.

Kathpress 19. februar 1999; o: pe

av Webmaster publisert 25.02.1999, sist endret 25.02.1999 - 11:02