Biskop Schwenzer ny formann for bispekonferansen

Under Den nordiske bispekonferanse sitt vårmøte i København, 5.-10. mars, ble biskop Gerhard Schwenzer valgt til ny formann for bispekonferansen etter Finlands biskop Paul Verschuren som gikk av på grunn av sykdom sist høst. I mellomtiden har biskop Hubertus Brandenburg ledet bispekonferansen, hans etterfølger i Stockholm, biskop Anders Arborelius OCD ble valgt til nestformann.

På bispekonferansens program stod blant annet arbeidet med et hyrdebrev om vern av livet hvor biskopene blant annet stiller seg meget kritisk til den liberale abortpraksis i Skandinavia. Videre ble det besluttet å slutte seg til pavens oppfordring om å gjøre jubelåret 2000 til et år med gjeldslette for de fattigste land. I denne diskusjonen deltok også representanter fra Justitia et Pax, Danmark.

Tema ble også satt for den store nordiske valfarten til Vadstena 29.6.-2.7.2000; nemlig "Guds rike er midt iblant dere - og i dere" (kfr. Luk. 17,21). Biskopene oppmuntrer også til deltagelse i Verdensungdomsdagen i Roma i august 2000, og til en særlig valfart for soldater og politifolk, foruten et treff for universitetslærere og kunstnere, også det i anledning jubelåret.

Biskopene tilråder også et utkast fra nordiske kateketer til nytt kateketisk direktorium. Og i et brev til pave Johannes Paul II ber biskopene om å påskynde prosessen for en saligkåring av erkebiskop Oscar Romero.

På møtet deltok også biskop Anton Justs fra den lettiske bispekonferanse, og ved åpningen deltok også avtroppende nuntius i Skandinavia, erkebiskop Giovanni Ceirano. Neste møte finner sted i Gøteborg 16.-21. oktober.

KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo)

av Webmaster publisert 26.03.2010, sist endret 26.03.2010 - 11:52