Pavens CD presentert

Onsdag ble Pavens første musikk-CD presentert under en pressekonferanse i Vatikanet. CDen "Abba, pater" inneholder utdrag fra Pavens prekener, fra bibeltekster og liturgiske tekster lest av ham. Han synger også en latinsk versjon av Fadervår. Pavens stemme er kombinert med moderne musikk, som også inneholder elementer av tradisjonell kirkemusikk. Musikken er spesiallaget av Leonardo De Amicis og Stefano Mainetti, som også var til stede på pressekonferansen med kardial Roger Etchegaray, som er Vatikanets koordinator for feiringen av år 2000. Etchegaray besvarte spørsmål fra journalister fra hele verden sammen med generaldirektøren for Vatikanradioen, p. Pasquale Borgomeo, representanter for det italienske katolske forlaget Edizioni San Paolo og platefirmaet Sony Classical. Journalistene fikk også se en musikkvideo.

Pater Borgomeo understreket at CDen, som vil være i platebutikker verden over på tirsdag, må oppfattes mindre som et unikum i pophistorien enn som "Pavens pilegrimsvandring over hele verden" med hjelp av audiovisuelle medier. CDens tekster og tema passer godt inn i forberedelsene til år 2000, hvor året 1999 er viet Gud Fader. "Abba" og "pater" er ordet for "far" på arameisk (Jesu eget språk) og latin.

Inntektene fra salget vil hovedsakelig gå til Vatikanradioen, som etter en dom i italiensk rett i fjor er eneinnehaver av alle rettigheter til å mangfoldiggjøre Pavens muntlige utsagn.

En grundig presentasjon av prosjektet, som også inneholder musikkutdrag, finnes på Internett på http://www.abbapater.com

Kilder: Kathpress, Sony Classical og Informasjonstjenesten.

av Webmaster publisert 19.03.1999, sist endret 19.03.1999 - 19:46