Pavereise allerede i juli

Roma/Jerevan (KI/KAP) - Pave Johannes Paul II vil sannsynligvis reise til Armenia den første helgen i juli. Dette bekreftet den armenske ambassade til Den hellige Stol på mandag overfor Kathpress. Tidligere har den armenske avisen Armenian Reporter International i New York meldt at paven vil besøke republikken i Kaukasus fra 2. til 4. juli etter innbydelse fra overhodet for den armensk-apostoliske kirke, katholikos-patriark Karekin I, og den armenske statssjefen Robert Kotsjarjan. Vatikanet har ennå ikke offisielt bekreftet reisen.

En talskvinne for den armenske ambassaden sa at reisen var avtalt med Den hellige Stol, men at det fortsatt var noen tekniske detaljer som måtte avklares. Et detaljert program finnes ennå ikke.

Etter besøket i Romania i begynnelsen av mai vil et pavebesøk i Armenia, et annet land med østkirkelig tradisjon, ha stor økumenisk signaleffekt. Opprinnelig het det at et pavebesøk først ville komme i stand i år 2000.

Armenia blir etter Litauen den første tidligere Sovjetrepublikk som får besøk av paven.

Kathpress 19. april 1999; o: pe KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo)