Israelsk utmerkelse til kardinal Cassidy

Vatikanet (KI/KAP) - Kuriekardinal Edward Iris Cassidy er blitt hedret av Israel for sitt arbeid for forsoningen mellom Israel og Vatikanet. Den israelske ambassadøren til Vatikanet, Aharon Lopez, overrakte Cassidy en utmerkelse i Roma. Han viste spesielt til Chanukka-feiringen den 23. desember 1997 i Vatikanhagene, som innledet 50-årsfeiringen av staten Israel. Denne feiringen hadde i følge diplomaten symbolisert "den dramatiske historiske forsoningsprosessen mellom det jødiske folk og Den katolske kirke".

Cassidy er president for det vatikanske Enhetsrådet og samtidig leder for Kommisjonen for de religiøse forbindelsene til Jødedommen. I sin takketale nevnte han også de enorme fremskrittene i de gjensidige forbindelsene. Felles handlinger av denne art var for få år siden umulig å forestille seg, og utmerkelsen er en anerkjennelse av pave Johannes Paul II og hans bidrag til å bygge ut forbindelsene til jødedommen og Israel.

Vatikanet og Israel normaliserte på slutten av 1993 sine diplomatiske forbindelser og utvekslet ambassadører sommeren etter. Paven vil muligens reise til Det hellige Land i år 2000.

KI/KAP (KathPress/Katolsk Informasjonstjeneste, o:pe)

av Webmaster publisert 28.04.1999, sist endret 28.04.1999 - 11:55