Kirken presenterer programmet for år 2000

Paris (KI/KAP) - Den franske Kirken har presentert programmet for det hellige år 2000. I følge programmet skal spesielle tiltak minne om Jesu fødsel for 2000 år siden i faste- og påsketiden, sommeren og årsskiftet. Dette erklærer biskop Jacques Perrier av Tarbes i Paris. Den franske kuriekardinalen Roger Etchegaray, som er ansvarlig for jubileet i Frankrike, sier at den franske Kirken har kommet eksemplarisk langt i sine forberedelser. De to kom med sine uttalelser etter et møte mellom de franske bispedømmeansvarlige for jubileumsåret.

Perrier fortalte at i de 14 ukene i faste- og påsketiden neste år skal man fremfor alt tale til katolikker som i lang tid ikke har praktisert sin tro. De skal gis mot til igjen å nærme seg Kirken. I pinsen er det planlagt desentraliserte samlinger i minst to tredjedeler av de 95 franske bispedømmene.

Til den katolske Verdensungdomsdagen i Roma i pinsen vil det i følge opplysninger fra den franske bispekonferansen reise minst 80.000 ungdommer fra Frankrike. Ungdommer fra afrikanske land eller Libanon og Syria skal først bli mottatt i franske bispedømmer før de reiser til Roma sammen med sine franske jevnaldrende.

Neste sommer blir det spesielle tilbud ved valfartsstedene og feriestedene, forteller Perrier. Det ventes betydelig tilstrømming til for eksempel Maria-valfartsstedet Lourdes og andre valfartsmål. Også turistsjelesorgen skal bli intensivert neste år, "fordi det er en anledning hvor menneskene sier at nå har jeg tid, nå kan jeg bry meg om troen", i følge biskopen. Ved siden av skal det, som i den romerske Helligår-kalenderen, også gis tilbud til bestemte målgrupper, for eksempel barn.

Den franske Kirken har "helt avgjort kommet langt på veg" når det gjelder jubileumsåret, lovpriste kardinal Etchegaray forberedelsesarbeidet i sitt hjemland. Pave Johannes Paul IIs ønske om at det hellige år ikke bare blir feiret i Roma, men i hvert bispedømme i hele verden, blir i det minste virkeliggjort i Frankrike. Dynamikken som begynte med Verdensungdomsdagen i Paris i 1997, virker fortsatt.

KI/KAP (KathPress/Katolsk Informasjonstjeneste, o:pe)

av Webmaster publisert 11.05.1999, sist endret 11.05.1999 - 18:55