"Pavebesøk en gave fra himmelen"

Roma (KI/KAP) - Et pavebesøk i Irak ville være en gave fra himmelen. sier den kaldeisk-katolske patriarken av Bagdad, Rafael I Bidawid. Et besøk vil være like velkomment blant det irakiske folket som blant de offisielle myndighetene, understreket patriarken i et intervju med Vatikanets misjonsnyhetstjeneste Fides mandag. Det som taler mot besøket, er den pågående embargoen og de stadige luftangrepene mot Irak.

Et besøk i Ur, patriarken Abrahams hjemsted, har lenge stått på pavens ønskeliste. Men et slikt besøk kan bare skje med støtte fra FN, for Ur ligger i det sjiamuslimske området. Paven har gjentatte ganger uttrykt sin deltakelse i lidelsene til det irakiske folket, men også sin verdsetting av islam, minner Bidawid i intervjuet med Fides.

Patriarken trakk en sammenligning med bombarderingen av Jugoslavia. Det som der har skjedd i to måneder, har hans land lidd under i ni år. "Og de som bomber, er de samme", tilføyde han. Dessuten har de fortsatte luftangrepene mot Irak blitt forbigått i taushet siden bombeangrepene mot Beograd begynte.

KI/KAP (KathPress/Katolsk Informasjonstjeneste, o:pe)

av Webmaster publisert 02.06.1999, sist endret 02.06.1999 - 11:39