Katolske biskoper vil nå inn i Overhuset

London (KI/KAP) - De katolske biskopene i England og Wales vil nå likevel gjøre krav på en plass i Overhuset i det britiske parlamentet. Dette meddelte erkebiskopen av Westminster og formann for bispekonferansen i England og Wales, kardinal George Basil Hume OSB, i et brev til den kongelige kommisjonen for en reform av House of Lords".

Hittil har Kirken argumentert med at kirkeretten forbyr prester og biskoper å delta i regjeringen av et land. Men i brevet understreker kardinal Hume nå at hvis regjeringen tilbyr Den katolske kirke seter i overhuset, skal de fylles av biskoper. Kirken vil ikke med det utøve noen makt, men det vil være viktig at katolikkene har en stemme i kammeret.

Den britiske regjeringen har kunngjort at i fremtiden skal i tillegg til de nåværende 26 anglikanske biskopene også representanter for andre kirkesamfunn trekkes inn i Overhuset. Dermed skal landets multikulturelle samfunn bli mer tatt hensyn til. Ifølge forslagene skal reformen av Overhuset gjennomføres i to etapper. I den første fasen vil representanter for andre kirkesamfunn imidlertid ikke få de samme rettigheter som den anglikanske kirker nyter godt av. I den andre fasen av reformen vil de ansvarlige likevel søke etter muligheter for å endre lovbestemmelsene slik at det ikke lenger utelukkende er anglikanske biskoper som kan være fullverdige medlemmer av Overhuset.

KI/KAP (KathPress/Katolsk Informasjonstjeneste, o:pe)

av Webmaster publisert 17.06.1999, sist endret 17.06.1999 - 11:32