Fransk utmerkelse til Dordi Skuggevik Tande

Dordi Skuggevik Tande, en ildsjel og ledende personlighet blant vennene av gregoriansk sang i Norge, er av den franske kulturministeren blitt tildelt ærestittelen Chevalier dans l'orde des Arts et des Lettres (Ridder i ordenen for kunst og litteratur). Denne utmerkelsen er en av fire franske ministerielle ordener, og derved en av Frankrikes hovedutmerkelser.

Den utdeles for å ære personer som har utmerket seg ved kunstnerisk eller litterær virksomhet, eller ved sitt bidrag til kulturens utbredelse i Frankrike og resten av verden. Utmerkelsen vil bli overrakt Dordi Skuggevik Tande og to andre norske kulturpersonligheter under en høytidelighet i den franske ambassade i Oslo medio oktober.

Dordi Skuggevik Tande tilhører St. Olav menighet i Trondheim.

Fra Søndagsbladet, Trondheim, 20. juni 1999

av Webmaster publisert 18.06.1999, sist endret 18.06.1999 - 13:59