Pavebesøk først etter ferien?

Vatikanet (KI/CWN/VIS) - Rykter i Roma sier at pave Johannes Paul II ikke blir i stand til å reise til Armenia før etter sommerferien. Vatikanets talsmann Joaquin Navarro-Valls sier at han ikke kan bekrefte denne nyheten, siden det ikke er tatt noen beslutning i saken.

Paven hadde ønsket å foreta en mellomlanding i Armenia på vei hjem fra sitt besøk i Polen for å besøke katholikos-patriark Karekin I, overhodet for den armensk-apostoliske Kirken, som er døende av strupekreft. Da paven måtte avlyse besøket på grunn av sin egen forkjølelse, opplyste Vatikanet at et dagsbesøk til Armenia ville skje "snart". Men observatører i Vatikanet tror nå dette ikke kan skje før etter pavens ferie, som er mellom 7. og 22. juli. Ferien skal han tilbringe i Valle d'Aosta i de italienske Dolomittene.

Catholic World News og Vatican Information Service 21. juni 1999; o: pe