Arkeologiske spor etter Paulus

Nicosia (KI/CWN) - Italienske arkeologer sa torsdag at de hadde funnet en marmorinnskrift på øya som støtter Bibelens historie om at apostelen Paulus forkynte på øya. Fagfolkene fra universitetet i Catánia sa at de hadde funnet fragmenter under utgravninger i byen Paphos som bar inskripsjonen «Apostolou Paulou». Fragmentene ble funnet like ved et tempel som stammer fra den gamle hellenistiske perioden og viet til den greske guden Apollo, sa teamets leder, professor Filippo Guidice til journalister. «Denne marmortavlen ble laget for å minnes apostelens opphold her», sa Guidice. «Det finnes en annen marmortavle lik denne i katakombene i Vatikanet».

Apostlenes gjerninger 13,4-6 forteller at Paulus og Barnabas besøkte Kypros og reise så langt som Paphos. Guidice sa at det faktum at fragmentet som bærer Paulus' navn ble funnet nær Apollotempelet, styrker tidligere bevis på at hedenske templer gradvis ble overtatt til kristen gudsdyrkelse.

Catholic World News 6. august 1999; o: pe KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo)

av Webmaster publisert 10.08.1999, sist endret 10.08.1999 - 11:16