Første katolske leder av det teologiske fakultet på Harvard

New York (KI/KAP) - For første gang blir en katolsk prest utnevnt til leder for det teologiske fakultet (Divinity School) på Harvard-universitetet i USA. Bryan Hehir blir den første katolikk som leder det berømte fakultetet, som har bestått i 183 år. 58-åringen har undervist på Harvard siden 1992 og har spesialisert seg på katolsk sosiallære. I det siste har han beskjeftiget seg med spørsmålet om en etisk bedømmelse av innsetting av militær makt og med problemet om «rettferdig krig» i forhold til Kosovo.

Hittil har Hehir vært formann for eksekutivkomiteen for fakultetet, ordinarius for kristen samfunnslære og medlem av «The Weatherhead Centers for International Affairs». Før han ble kalt til Harvard underviste han på det katolske Georgetown-universitetet og blant annet vært rådgiver for de amerikanske biskopene da de skrev sitt hyrdebrev om atomavskrekkingen i 1983.

Hehir virker som sjelesørger i to menigheter, dessuten fungerer han som teologisk rådgiver for Caritas i erkebispedømmet Baltimore.

Kathpress 17. august 1999; o: pe KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo)

av Webmaster publisert 24.08.1999, sist endret 24.08.1999 - 13:06