Pave Johannes XXIII saligkåres 3. september 2000?

Roma (KI/KAP) - Pave Johannes XXIII (1958-63) blir sannsynligvis saligkåret den 3. september 2000. Den italienske avisen Il Messaggero meldte søndag at saligkåringsprosessen for konsilpaven står like før avslutningen. Da den offisielle kalenderen for år 2000 inneholder hellig- og saligkåringer den 3. september, må man regne med at «den gode paven» er blant disse.

I mellomtiden er det i italiensk presse oppstått nye spekulasjoner om at muligens pavene Pius XII og Paul VI også kan saligkåret i år 2000. Hittil har de ansvarlige i Vatikanet sagt at i disse to sakene kan prosessen neppe avsluttes til år 2000. Anledning for spekulasjonene var et utsagn av erkebiskop Crescenzio Sepe, som i egenskap av generalsekretær for den vatikanske Helligårkomiteen sa til journalister at paven i det hellige år planlegger «en overraskelse».

KI/KAP (KathPress/Katolsk Informasjonstjeneste, o:pe)