Mistenkt arrestert for mord på misjonær

Vatikanet - KI (CWN) - Indisk politi sa torsdag at en mistenkt var arrestert for bilbrannen som drepte den australske baptistmisjonæren Graham Stuart Staines (58) og hans to unge sønner den 23. januar. Andha Naik ble arrestert i landsbyen Balidara nær landsbyen i delstaten Orissa hvor de tre ble brent levende i bilen de sov i. Kristne og menneskerettighetsgrupper la skylden for angrepet på ytterliggående hinduer, som hevder at kristne driver med tvangsomvendelser.

Politiet sier at Naik er en medskyldig til Dara Singh, den angivelige lederen for den morderiske mobben som drepte familien. Singh er fortsatt ettersøkt for mordet. Arrestasjonen kom mens landet forbereder seg på pave Johannes Paul IIs besøk og hindugrupper arrangerer protester mot paven. De krever at han erklærer hindusimen som en like gyldig vei til frelse som kristendommen og at han fordømmer konversjoner.

Catholic World News 29. oktober 1999; o: pe KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo)

av Webmaster publisert 02.11.1999, sist endret 02.11.1999 - 12:46