Pavens besøk utsatt til i januar

Vatikanet - KI (KAP/Zenit/CWN) - Pave Johannes Paul IIs reise til Irak er utsatt til januar 2000. Den kaldeisk-katolske patriarken av Bagdad, Rafael I Bidawid, sier til det vatikanske misjonsnyhetsbyrået Fides at organisatoriske årsaker gjør at det ikke lenger er tid nok til å forberede et pavebesøk allerede i år. Også organiseringen av pavens reise til India og Georgia i begynnelsen av november har gjort at planleggingen av Irak-besøket ble forsinket. Jesuittpater Tucci, som organiserer pavebesøk, ventes til Bagdad i midten av november. Reisen kan tidligst finne sted i slutten av januar.

Allerede i begynnelsen av oktober kom det meldinger om vanskeligheter i de diplomatiske og politisk ytterst følsomme forberedelsene. Grunnen skulle være forsøk fra regjeringen i Bagdad på å utnytte pavebesøket i politisk propaganda. Paven selv har hele tiden understreket at reisen utelukkende må forstås som en religiøs valfart.

Kathpress, Zenit og Catholic World News 25.-28. oktober 1999; o: pe

av Webmaster publisert 03.11.1999, sist endret 03.11.1999 - 10:53