Kirkene får kompensasjon for kommunistisk konfiskasjon

Budapest - KI (CWN) - Ungarn vil gi kompensasjon til fire trossamfunn for verdier som ble konfiskert av de tidligere kommunistiske styresmaktene. Dette opplyste en ledende tjenestemann denne uken. Zsolt Semjen, visestatssekretær i departementet for kulturarv, sier at de katolske, lutherske og reformerte kirkene samt jødiske grupper vil motta tilsvarende ca to milliarder kroner i kompensasjon over de neste ti årene. I tillegg vil regjeringen gi 130 millioner kroner neste år for rekonstruksjon av historiske kirkeeiendommer, opplyste Semjen på en kirkelig administrasjonskonferanse i Eger.

Catholic World News 12. november 1999; o: pe KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo)

av Webmaster publisert 17.11.1999, sist endret 17.11.1999 - 11:08