Årtusenets første sportsbegivenhet starter i Vatikanet

Vatikanet- KI (Zenit) - Den første betydelige sportsbegivenhet i det neste årtusen vil starte på Petersplassen i Vatikanet. Ved middagstid 1. januar vil paven velsigne deltakerne i Roma Maraton og gi startsignalet til dette symbolske løpet. Det anslås at 60.000 mennesker vil delta, og det ventes at 1 million tilskuere vil stå langs den 42 km lange ruten. Den begynner på Petersplassen, fortsetter via steder som Piazza Navona, Piazza di Spagna, Colosseum og Forum Romanum.

Ideen kom fra p. Giovanni D'Ercole, en av pavens medarbeidere i Statssekretariatet og en ivrig idrettsmann. Han fikk støtte fra Primo Nebiolo, den mektige lederen for det internasjonale friidrettsforbundet, som døde den 7. november, og borgermester Francesco Rutelli av Roma.

Zenit 15. november 1999; o: pe KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo)

av Webmaster publisert 24.11.1999, sist endret 24.11.1999 - 23:30