Paven til Det hellige land i slutten av mars

Vatikanet - KI (KAP/Zenit/CWN) - Pave Johannes Paul II vil i slutten av mars 2000 foreta et pastoralbesøk i Det hellige Land. Dette bekrefter erkebiskop Crescenzio Sepe, generalsekretær for Vatikanets Helligårkomite. De nøyaktige datoene og den endelige reiseruten er ennå ikke fastsatt. De datoene som nevnes uoffisielt, er 20.-27. mars, men Sepe vil ikke bekrefte disse. Det er også et åpent spørsmål om paven den 25. mars i Nasaret vil lede feiringen av Herrens bebudelse på grunn av striden om moskebyggingen ved Bebudelsesbasilikaen. Mandag og tirsdag ble alle kirkene i Det hellige Land holdt stengt i protest mot disse planene.

Det som er klart, er at Betlehem, Jesu fødested, står på pavens program. Dessuten vil han besøke Jerusalem og «Saligprisningenes berg» hvor Bergprekenen ble holdt.

Kathpress, Zenit og Catholic World News 17. november 1999; o: pe KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo)

av Webmaster publisert 24.11.1999, sist endret 24.11.1999 - 23:30