Vatikanet representert på 2000-konferanse i Moskva

Vatikanet/Moskva - KI (KAP) - Presidenten i Vatikanets Enhetsråd, kardinal Edward Cassidy, reiste mandag til Moskva. Der deltar han på en økumenisk 2000-konferanse med tema «Kristendommen ved terskelen til det tredje årtusen», og skal også føre bilaterale samtaler i det russisk-ortodokse patriarkatet. Cassidy blir fulgt av sekretæren for Enhetsrådet, biskop Walter Kasper.

Arrangør av 2000-konferansen er lederen for utenrikskontoret ved Moskva-patriarkatet, metropolitt Kyrill, og den katolske erkebiskop Tadeusz Kondrusiewicz, apostolisk administrator for de latinske katolikkene i den europeiske del av Russland. Også baptistene deltok i forberedelsene. Dette var den tredje felleskonferansen av dette slag - tidligere møter var i 1994 og 1996.

Det økumeniske forholdet mellom Moskva og Roma er fortsatt spent. De viktigste stridsspørsmålene er gjenopplivingen av den gresk-katolske kirke i Ukraina etter at landet ble selvstendig, samt Den katolske kirkes aktiviteter i Russland.

KI/KAP (KathPress/Katolsk Informasjonstjeneste, o:pe)

av Webmaster publisert 26.11.1999, sist endret 26.11.1999 - 14:35