Betlehem klar for Millenniumsjul

Ramallah - KI (CWN/KAP) - Tjenestemenn i De palestinske selvstyremyndighetene sa tirsdag at Betlehem er klar for feiringene som markerer 2000-årsjubileet for kristi fødsel denne julen. Minister Nabeel Kassis sa at opptil 60.000 pilegrimer ventes til plassen foran Fødselskirken julaften, og det er fire ganger så mange som vanlig. «Julenatt er vanligvis en svært klar og rolig natt», sa Kassis, som er leder for selvstyremyndighetenes Betlehem 2000-prosjekt. Han la til at man heller ikke venter noen problemer i år, bare mange flere mennesker.

De palestinske myndighetene venter mer enn to millioner besøkende til Betlehem i anledning millenniumsfeiringen, som vil pågå til påsken 2001. Antallet ventes å øke betydelig med pavens ventede besøk i mars, men Kassis understreket at myndighetene er klar for det.

Kassis ba Israel om ikke å blokkere adgangen til Betlehem for pilegrimer, ettersom han hadde notert seg at de utvidet et kontrollpunkt på hovedveien mellom Jerusalem og Betlehem. Den israelske turistministeren Amnon Lipkin-Shahak sier at turister i fremtiden kan reise fra Jerusalem til Betlehem uten grensekontroller, og at turistbussene «praktisk talt kommer til å bli vinket gjennom kontrollene».

Catholic World News 23. november og Kathpress 29. november 1999; o: pe

av Webmaster publisert 30.11.1999, sist endret 30.11.1999 - 12:51