Ny belysning av Peterskirken

Vatikanet - KI (Zenit/CWN) - Om kvelden den 17. desember vil pave Johannes Paul II trykke på knappen som styrer den nye belysningen av Peterskirken. Straks vil 450 lyskastere lyse opp Carlo Madernos fasade, Berninis kolonnader og Michelangelos imponerende kuppel for å vise frem disse kunststykkene i all sin prakt.

Opplysningen av Peterskirken på festkvelder er nesten like gammel som kirken selv. Men i tidligere tider, som for eksempel i jubelåret 1750, ble det leid 25 akrobater med mot nok til å klatre ned fasaden, som er like stor som en fotballbane, for å plassere 3.000 fakler i sine holdere. Deretter skulle dette gjentas hver kveld i hele jubelåret...

Det romerske lysverket ACEA, som har ansvaret for elektrisiteten i Den evige Stad, har valgt en forsiktig, balansert opplysning. De har redusert forurensingen med 60% i forhold til den gamle belysningen og strømforbruket med 40%. Peterskirkens fasade er nylig rengjort og restaurert tilbake til sine opprinnelige farger. ACEA monterer lignende belysningssystemer ved noen av byens andre historiske steder, som Forum Romanum.

Zenit 23. november og Catholic World News 24. november 1999; o: pe

av Webmaster publisert 30.11.1999, sist endret 30.11.1999 - 12:51