Munker får ekstragevinst i lotteriet

London - KI (CWN) - En munkekommunitet, som vanligvis skyr slike verdslige fornøyelser som gambling, har fått 379.500 engelske pund (ca 4,8 millioner kroner) fra det nasjonale lotteriet. Cistercienserne på Caldey Island utenfor vestkysten av Wales har fått penger fra lotteriets fond for å reparere det lekke taket på deres 100 år gamle kloster. Øya trekker til seg 65.000 besøkende og retrettdeltakere hvert år, og de kjøper klosterets hjemmelagede sjokolade og parfyme. Men fortjenesten er knapt nok i stand til å sørge for de 18 munkene som bor der.

Munkene er henrykte over tilskuddet. De ville aldri hatt råd til å betale arbeidet selv, og bygningene trenger oppussing. De håper at arbeidene kan starte til våren. Professor Tom Pritchard, formann for lotteriets fondskomite i Wales, sier at bevaringen av klosteret er nøkkelen til opprettholdelsen av samfunnet på øya, som hovedsakelig lever av turisme og klosteret.

Caldey Island har hatt monastisk nærvær siden 500-tallet. De nåværende bygningene ble bygd av anglikanske benediktinere, som like etter at arbeidet var fullført, alle bestemte seg for å konvertere til katolisismen og flytte ut. Cistercienserne kjøpte klosteret i 1925.

Som mange vil vite, er Caldey Island biskop John Willem Grans gamle kloster.

Catholic World News 17. desember 1999; o: pe KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo)

av Webmaster publisert 22.12.1999, sist endret 22.12.1999 - 18:50