Islamiseringen fortsetter

Abuja - KI (KAP) - Islamiseringen i Nigeria fortsetter. Regionen Yobe nord i landet vil i løpet av de neste ukene sannsynligvis bli den fjerde forbundsstaten i landet som innfører den islamske loven Sharia som grunnlag for lovgivningen. Guvernør Aboubacar Abba Ibrahim legger frem forslag om dette for en forfatningskommisjon. Observatører er ikke i tvil om at kommisjonen, som består av muslimer, vil gi grønt lys til initiativet.

Dette har utløst betydelig uro blant de kristne i landet. Guvernøren forsikrer i den forbindelse at det skal innføres spesielle regler for kristne.

For få uker siden innførte forbundsstatene Zamfara, Kano og Sokoto Sharia. I Yobe, hvor islam har hatt dype røtter i mange århundrer, har det tidligere flere ganger vært voldelige sammenstøt mellom muslimer og kristne.

Nigeria består av 36 delvis selvstendige forbundsstater. Av de 120 millioner innbyggerne er ca 45% kristne og ca 45% muslimer.

KI/KAP (KathPress/Katolsk Informasjonstjeneste, o:pe)

av Webmaster publisert 05.01.2000, sist endret 05.01.2000 - 12:58