Helgennavn topper navnelisten

London - KI (CWN) - Apostler og profeter fra Det gamle testamentet er fortsatt inspirasjonen bak de mest populære guttenavnene i Storbritannia, mens jenter blir sjeldnere oppkalt etter helgener enn for 100 år siden.

Tall som er offentliggjort fra det nasjonale statistiske kontoret viser at Jack (John) er det mest populære guttenavnet for femte år på rad, fulgt av Thomas og James. På fjerde plass følger Joshua og på femte Daniel. Det mest populære jentenavnet er derimot Chloe, fulgt av Emily, Megan, Olivia og Sophie.

For 100 år siden var Mary det mest populære jentenavnet, og det gammeltestamentlige Sarah har vært vanlig det meste av de siste 100 år. Gutter i den perioden ble heller oppkalt etter monarker med William, George og Edward på toppen av listen. Som et bevis på engelskmennenes fascinasjon for alt kongelig, er navnene William og Harry like populære nå som de var for 100 år siden.

KI/KAP (KathPress/Katolsk Informasjonstjeneste, o:pe)

av Webmaster publisert 05.01.2000, sist endret 05.01.2000 - 12:58