1,2 millioner pilegrimer på to dager

Vatikanet/Roma - KI (KAP) - De første dagene i Det hellige år i Roma har ifølge vatikanske opplysninger vært en stor suksess. Vatikanets avis L'Osservatore Romano trykte i sin siste utgave (mandag/tirsdag) et halvsides foto av pilegrimer ved den hellige dør i Peterskirken med følgende tekst: "Pilegrimene i Det hellige år har begynt å gå gjennom Den hellige dør. På de to første dagene av jubileet var de mer enn 1,2 millioner". Dagen før skrev den italienske avisen La Repubblica om rundt 1 million pilegrimer ved Den hellige dør.

Den romerske avisen Il Messaggero skriver men henvisning til ikke navngitte vatikanske kilder at det er planlagt en utbygging av skriftekapasiteten i Peterskirken. 40 nye skriftestoler skal settes opp for å dekke den økte etterspørselen. Allerede før åpningen av Det hellige år julenatt kunngjorde en talsmann for fransiskanerordenen en dobling av antall skriftefedre i Peterskirken. Etter katolsk lære er skriftemålet en av de ufravikelige forutsetningene for å motta en "jubileumsavlat".

Med en spesiell innsatsplan, som også inkluderer innsats av politimenn i prestedrakt, vil Italias Carabinieri garantere pilegrimenes og turistenes sikkerhet i Roma i Det hellige år. Den italienske avisen La Repubblica forteller at planen bærer navnet "Operation City" og bygger på amerikanske forbilder. Ved siden av innsats fra forkledde tjenestemenn er i følge avisen politiets fleksibilitet og mobilitet kjernepunktene i den nye strategien. I sentrum av Roma gikk arrestasjonen av kriminelle under en prøvefase i fjor høst opp med 20%.

KI/KAP (KathPress/Katolsk Informasjonstjeneste, o:pe)

av Webmaster publisert 10.01.2000, sist endret 10.01.2000 - 11:40