Minst 31 katolske misjonærer drept i 1999

Vatikanet - KI (KAP/Zenit/CWN) - I 1999 ble det i hele verden drept 31 katolske prester, ordensfolk eller kateketer. Denne listen er imidlertid ufullstendig, da man ikke engang kjenner navnet på mange drepte eller forsvunne, melder Vatikanets misjonsnyhetstjeneste Fides tirsdag. Blant de myrdede var en prest som ble drept mens han feiret eukaristien i jungelen i Kongo, en annen som døde mens han hjalp flyktninger i Øst-Timor og en annen som prekte ved elvene i Colombia.

Blant dem man kjenner navnet på, er 17 prester (ti sekularprester og syv ordensprester), åtte ordenskvinner, fire seminarister og to legkateketer. Ti av de myrdede kommer fra Afrika, elleve fra Asia, fem fra Latin-Amerika og fem var europeere, ifølge Fides. Femten av mordene skjedde i Afrika, ti i Asia og seks i Latin-Amerika. Flest drap skjedde i Øst-Timor (9), Angola (6) og Colombia (4).

De drepte nonnene tilhørte tre forskjellige kongregasjoner. Ikke lenge etter Mor Teresas død er det hennes døtre, Nestekjærlighetens misjonærer, som er den ordensfamilien som har måttet betale den høyeste prisen i blod for å oppfylle sin kjærlighetens misjon. I 1999 ble fire av dem drept, tre i Sierra Leone og en i Guinea-Conarky.

I mai 2000 vil pave Johannes Paul II vie en spesiell dag for disse myrdede misjonærene i tillegg til alle vitner for den kristne tro, inkludert protestanter og ortodokse.

Kathpress, Zenit og Catholic World News 28. desember 1999; o: pe

av Webmaster publisert 10.01.2000, sist endret 10.01.2000 - 11:40