Regjeringen tillater bygging av katolsk kirke

Doha - KI (KAP/CWN) - Den muslimske regjeringen i Qatar har for første gang gitt tillatelse til bygging av en katolsk kirke i Golf-emiratet. Den italienske ambassadøren i Qatar, Ignazio Di Pace, sier til avisen Gulf Times at før byggingen kan starte, må noen økonomiske og tekniske detaljer ordnes. Byggetillatelsen er gitt av Qatars utenriksdepartement til biskopen av det apostoliske vikariat Arabia med sete i Abu Dhabi, Giovanni Bernardo Grimoli.

I følge opplysninger fra kirkelige kretser i regionen dreier dette seg om den første kirken i Qatar på mer enn 1200 år. Qatar var sannsynligvis, i likhet med de andre statene ved Golfen, i stor grad kristnet før islams seierrike fremmarsj.

Kirken skal bygges i hovedstaden Doha for å betjene Den persiske Golfens anslagsvis 60.000 katolikker. Den italienske ambassadøren kaller tillatelsen et "svært viktig skritt, i overensstemmelse med prinsippene for toleranse og frihet som er blant emirens edle mål". Emiren er sjeik Hamad bin Khalifa Al Thani. Andre land ved Den persiske Golf, som De forente arabiske emirater, Bahrain, Oman og Kuwait, har allerede kirker og tillater kristne å fritt praktisere sin tro.

Kathpress og Catholic World News 31. desember 1999; o: pe KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo)

av Webmaster publisert 10.01.2000, sist endret 10.01.2000 - 11:40