Biskopene vil ha amnesti i Det hellige år

La Paz- KI (KAP/CWN) - De katolske biskopene i Bolivia har krevd et amnesti i Det hellige år for mange som sitter fengslet i landet. Samtidig opprettet bispekonferansen en spesialkommisjon for føre forhandlinger med regjeringen om spørsmålet. Dette opplyser bispekonferansens talsmann Juan Carlos Nunez til journalister i La Paz. Biskopenes krav gjelder særlig eldre fanger samt ungdom under 21 år. Biskopenes kommisjon vil sette opp en liste over arresterte som etter deres oppfatning bør nyte godt av et amnesti, og listen skal deretter forelegges justisministeren.

Bispekonferansen ba i fjor om at fanger skulle slippes fri til jul i forbindelse med jubileumsfeiringen. Men regjeringen løslot bare 27 fanger og sa at et større antall ikke ville være i overensstemmelse med landets nye harde politikk mot kriminalitet. På den nye listen over fanger Kirken ønsker satt fri i påsken 2000, er over 400 over 65 år og under 21, og mange andre har dødelige sykdommer eller alvorlige handikap.

Kathpress og Catholic World News 9. januar 2000; o: pe KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo)

av Webmaster publisert 13.01.2000, sist endret 13.01.2000 - 11:28