Byen Paracatu vil ha statue tilbake fra paven

Brasilia- KI (CWN) - Tjenestemenn i den brasilianske byen Paracatu sa i forrige uke at de vil at pave Johannes Paul II leverer tilbake en statue som han har fått av Brasils president Fernando Henrique Cardoso. I oktober ga Cardoso statuen av den hellige Anna som en gave til Den hellige Far, men innbyggere i byen sier at presidenten ikke kunne gi bort den utskårne statuen fra 1700-tallet, og at den bør returneres. "Når det gjelder den religiøse siden, er jeg trygg på at den er i trygge hender, men for brasiliansk identitets skyld må statuen komme tilbake", sier en av de hundrevis av innbyggere som har undertegnet et bønneskrift om å få statuen tilbake, til Globo TV.

Utenriksdepartementet sier at paven allerede hadde planlagt å gi statuen tilbake. "Så snart Vatikanet har valgt en kirke for å huse statuen, vil den komme tilbake", sier en talsmann for departementet. Men innbyggerne i Paracatu vil at statuen skal gis tilbake til dem. "Når helgenen har vært i pavens hender og så vender hjem, vil Paracatu bli velsignet", sier en innbygger.

Catholic World News 3. januar 2000; o: pe KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo)

av Webmaster publisert 13.01.2000, sist endret 13.01.2000 - 11:28